Sundhedsdirektør om Bios-sag: Stikprøver skaber tryghed

Der bliver ingen problemer, når det hollandske selskab Bios ved midnat overtager ambulancedriften i Region Syddanmark på trods af meldinger om mangelfulde vagtplaner, lyder det fra sundhedsdirektøren i regionen, Jens Elkjær.

- Vi har foretaget en større stikprøve, hvor vi har talt med redderne for at være sikre på, at de optræder på vagtplanen. Vi er ikke utrygge ved, om borgerne kan blive betjent, siger Jens Elkjær.

Konkret har regionen ringet til 51 ud af de foreløbig op mod 380 reddere.

- Der kører mange historier om, at folk havde sagt op. Der kører utrolig meget spin i forhold til det her, og det er interessant at vide, om det var rigtigt, om nogen havde sagt op og stadig optrådte i vagtplanen.

- Det skulle være mærkeligt, hvis vi ikke rendte ind i dem i stikprøven, siger Jens Elkjær.

Det er lidt over et år siden, at det hollandske firma slog Falck i en budkrig om ambulancekørsel på Fyn og i Syd- og Sønderjylland.

På trods af selskabets udmeldinger har det vist sig, at selskabet har haft meget svært ved finde reddere nok til at dække vagtplanen.

Men ved hjælp af frivilligt overarbejde og assistance fra ambulanceselskabet Responce, er vagtplanen for de to første uger af september nu dækket ind.

- Der er rigtig mange, som er gået i toskiftevagt, og det kan kun de frivillige, siger Jens Elkjær, som ikke sætter antal på hvor mange.

Toskiftevagt betyder, at man eksempelvis har døgnvagt mandag, onsdag og fredag.

- At man er så afhængig betyder, at det er meget mere besværligt at få det til at hænge sammen.

- Tillid er noget, man skal gøre sig fortjent til. Og det, vi har set i de seneste dage, er, at den information, vi får, er dækkende, siger Jens Elkjær.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip