Sundhedsminister vil stoppe »uheldig udvikling« med unge ludomaner

»Vi skal gerne have stoppet den uheldige udvikling, for det kan få store sociale og økonomiske konsekvenser at blive ramt af ludomani,« siger Astrid Krag til Jyllands-Posten.

Avisen skriver lørdag, hvordan flere helt unge bliver afhængige af spil som følge af det stigende udbud og den øgede tilgængelighed.

Sundhedsministeren peger på, at man de seneste to år har gennemført et større forebyggelsesprogram med fokus på folkeskoleelever i 6. til 9. klasse, og desuden er der afsat godt otte millioner kroner til forebyggelse af ludomani i 2013.

»Og vi skal fortsætte forebyggelsesindsatsen. Jeg har derfor sidste år afsat penge til, at også de unge på gymnasier og erhvervsskoler kan få mere viden om ludomani og øge deres bevidsthed om spilleproblemer,« siger Astrid Krag.

Men det er ikke regeringens ansvar alene at varetage opgaven med at komme spilafhængighed til livs, siger ministeren.

»Virksomhederne, der tjener penge på spil, har et stort ansvar. De skal så vidt muligt sikre sig, at der ikke er mindreårige, som gør brug af deres spilletjenester,« siger hun til Jyllands-Posten, hvor hun også peger på, at det er vigtigt at forældrene tager ansvar.

Dagens Gossip