Sundhedsministeren vil forhindre misbrug af CPR-numre

Skrevet af admin

31/10/2013

Mest læste i dag

Borgernes CPR-numre skal fjernes fra apotekernes kasseboner.

Det foreslår sundhedsminister Astrid Krag (SF), der håber, at det nye tiltag kan være med til at forhindre misbrug.

Og hos Apotekerforeningen er man meget tilfreds med, at reglerne bliver ændret:

- Vi har gjort opmærksom på problemet adskillige gange, så vi ser frem til, at CPR-numrene nu kan forsvinde fra apotekernes kvittering, siger formand for Danmarks Apotekerforening, Niels Kristensen.

Hvert år oplever 46.900 danskere at få stjålet deres identitet af en anden. Misbrug af personnumre, pinkoder og data fra betalingskort kan have meget vidtrækkende konsekvenser og koste den bestjålne mange penge og bekymringer.

Når man i dag køber receptpligtig medicin, som regionerne yder tilskud til, fremgår CPR-nummeret af apotekets kassebon.

Oprindelig blev kravet om, at CPR-numrene skulle fremgå af kassebonen, indføjet i receptbekendtgørelsen.

Det skete, for at borgerne entydigt kunne dokumentere deres medicinindkøb over for apotekerne, hvis de var i tvivl om, hvorvidt de havde fået det korrekte medicintilskud fra det offentlige.

Det er imidlertid tilstrækkeligt, at alene kundens navn fremgår af bonen, så derfor vil sundhedsministeren ændre reglerne på området.

- Mange borgere lægger ikke mærke til, at deres CPR-nummer står på kassebonen, når de køber medicin på apoteket. De smider derfor bare bonen i skraldespanden, og det gør det blandt andet nemt for kriminelle at få fat på og misbruge CPR-numrene.

- Og identitetstyveri bliver desværre stadig mere udbredt. Derfor ændrer vi nu reglerne, siger sundhedsminister Astrid Krag.

Ordningen forventes at træde i kraft den 1. december 2013.

/ritzau/