Sundhedspersonale vil udbrede brugen af telemedicin

En national udbredelse af telemedicinske løsninger til KOL-patienter var ét ud af i alt fem pejlemærker, som Danske Regioner i foråret meldte ud, de ville lykkes med for at levere stadig mere sundhed for pengene. Men bestyrelsesformand i Danmarks Lungeforening Johannes Flensted-Jensen efterspørger nu handling fra landspolitisk side.

»Med god støtte og opmærksomhed fra lokalpolitisk side, har pilotprojekter rundt om i landet allerede vist, at telemedicin virker for rigtig mange KOL-patienter. Nu mangler vi bare nogle klare målsætninger,« siger han og uddyber:

»De nye tal viser med al tydelighed, at KOL-patienter både ønsker det og efterspørger det. Derfor er det på tide, at landets politikere gør sig klar til at udrulle de telemedicinske løsninger til KOL-patienter i en større skala.«

Regeringen barsler lige nu med en fælles offentlig digitaliseringsstrategi om velfærdsteknologi og telemedicin, og ifølge Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), bakker hans parti op om en fastsættelse af klare mål på området.

»Regeringspartierne har sagt, at vi tror på, at der er store fordele for patienterne i, at de kan indgå i telemedicinske løsninger frem for altid at skulle til kontrol eller behandling på sygehuset. Vi skal naturligvis kigge på, hvad man har gjort i andre lande, og så skal vi prøve at sætte gang i den udvikling, der skal være i Danmark,» siger han og tilføjer, at han tror, vi vil se en »rivende udvikling« på området i løbet af de næste ti år.

»Jeg tror faktisk godt, at man kan forvente en national handlingsplan. Jeg har i hvert fald bidt mærke i, at dem, der har ansvaret for at drive vores sygehuse, nemlig regionerne, på deres sidste årsmøde udtrykte, at de har meget fokus på denne her patientgruppe. Og det er et skridt i den rigtige retning, eftersom det er regionerne, der har det store driftsansvar,« siger sundhedsordføreren.

Som det er i dag bliver flere KOL-patienter ikke tilbudt den nyeste telemedicin-teknologi som et led i deres behandling, selv om de kan have gavn af det, viser tal fra rapporten.

Direktør i Danmarks Lungeforening, Anne Brandt, ser dog gerne, at de nyeste teknologier i højere grad bliver brugt.

»Mange KOL-patienter er bundet til deres hjem, fordi deres lungefunktion er så kraftigt nedsat, at de ikke selv har luft nok til hverdagens almindelige gøremål. Det er fantastisk, at vi med den nye sundhedsteknologi kan tilbyde borgere en helhedsløsning med behandling og træning i deres egne trygge rammer. Borgeren oplever ganske enkelt at få kontrollen over sit eget liv,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip