Sundhedsplejerske: Derfor er skidt og snavs sundt for dit barn

Mange danske forældre har i disse måneder travlt med at tørre snot væk fra næsen på deres børn, og de små fingre sprittes ivrigt af og skylles i håndvasken i et forsøg på slippe for bakterier og efterårets mange sygdomme.

Men spørger man sundhedsplejerske Anette Straadt, så kan skidt og snavs faktisk være sundt for ens barn.

- Det er vigtigt at skelne mellem gode og dårlige bakterier, siger Anette Straadt til Dagens.dk.

Hun mener, at for mange danskere er blevet bange for bakterier i en sådan grad, at frygten for snavs har været med til at svække vores børns immunforsvar.

- De sunde bakterier er uvurderlige for kroppen og vores immunforsvar, siger  Anette Straadt og fortsætter:

- Omkring 70 procent af et et barns immunforsvar finder man i fordøjelsen, og her er der brug for de sunde og gavnlige bakterier.

I en kronik i sundhedsmagasinet Naturli forsøger hun at sætte fokus på nødvendigheden af bakterier i tarmsystemet på børn, hvis de skal have gode chancer for at slippe for at skrabe for mange af efterårets sygdomme til sig.

Som forælder kan man med fordel spare på håndspritten og antallet af ture i badekarret eller under bruseren for ens barn, hvis alle i familien ellers er sunde og raske.

I hjemmet behøver børnene ikke vaske hænder før alle måltider, og de behøver heller ikke komme i bad, før de er så beskidte, at det ikke længere kan klares med en klud, forklarer Anette Straadt.

Læs også: Deres søn har dødelig lungesygdom: 'Det er underligt at forestille sig at miste et barn'

Hun understreger, at man dog ikke skal være nærig med håndspritten, støvsugeren eller karkluden, når en voksen eller et barn er sygt i hjemmet, da situationen for at bekæmpe bakterier her er en anden.

- Det samme gør sig naturligvis også gældende i institutionerne, hvor børnene hver dag medbringer mange bakterier hjemmefra, siger Anette Straadt.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip