Sundhedsplejerske: Isolerede børn er passive og bange

Hvis et barn stikker i gråd og bliver skrækslagent, når sundhedsplejersken Lene Marie Kjær kommer på besøg i et hjem, begynder advarselslamperne at blinke.

Det er nemlig et tegn på, at barnet er socialt understimuleret, hvilket der ifølge sundhedsplejersken er stor fare for, hvis det kommer fra et ikkevestligt, fattigt hjem og ikke kommer i daginstitution.

- Vi ved, at alle børn er nysgerrige. Man må gerne være genert og holde sig til mor, men man skal være nysgerrig og interesseret, når der kommer en fremmed ind i rummet, siger Lene Marie Kjær og fortsætter:

- Børn, der er socialt understimulerede, bliver skrækslagne og begynder at græde, når jeg kommer ind hjemmet.

Hun arbejder med socialt udsatte indvandrerfamilier i København. En analyse lavet af Københavns Kommunes velfærdsanalyseenhed viser, at omkring 730 børn fra denne slags familier ikke kommer i daginstitution.

Det vil kommunen lave om på - ved i yderste instans at tvinge dem ud af hjemmene.

- Familien kommer ikke så meget ud og er lidt isoleret. De har ikke på samme måde en tradition for at tale med deres børn. Vi ser mange børn, som bliver sat i en skråstol foran fjernsynet. På den måde får de ikke brugt deres krop, siger Lene Marie Kjær.

Det betyder social og motorisk understimulerede børn, som er langt bagefter jævnaldrende institutionsbørn, når de starter i skolen som seksårige.

Derfor er der mange fordele ved at lade børn fra disse familier komme i institution, siger Lene Marie Kjær.

- På den måde kommer de ind i en struktureret hverdag med faste spise- og sengetider, og bliver involveret i pædagogiske aktiviteter, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip