Sundhedsstyrelsen advarer nu mod e-cigaretter

Forgiftningerne ses hos både børn og voksne og kan i værste fald være livstruende.

»40 til 60 milligram nikotin i ren form er dødelig dosis for en voksen, og da koncentrationen af nikotin i mange rygevæsker angiveligt ligger på 16 til 30 milligram per milliliter, så skal der indtages ganske lidt væske til at give en alvorlig forgiftning - både hos børn og voksne,« skriver Sundhedsstyrelsen på hjemmesiden.

Særligt småbørn er udsatte, og forgiftningssymptomerne ses allerede ved indtagelse af et til to milligram nikotin, advarer Sundhedsstyrelsen.

»Nikotin er et særdeles afhængighedsskabende og farligt stof. Det er også baggrunden for, at det ikke er lovligt at sælge nikotinholdige e-cigaretter og nikotinholdig rygevæske i Danmark,« står der endvidere på styrelsens hjemmeside.

Giftlinjen på Bispebjerg Hospital kunne i mandags oplyse, at man for tiden modtager henvendelser på ugentlig basis om mulige forgiftninger i forbindelse med indtagelse af nikotinholdige væsker.

»I øjeblikket har vi stort set en henvendelse hver anden eller tredje dag med børn eller voksne, der har fået væsken i munden, fordi der er en defekt på e-cigaretten, eller at de anvender den forkert. I nogle tilfælde får folk også væsken på huden eller direkte i øjnene,« udtalte afdelingslæge John Bang fra Giftlinjen til Politiken mandag.

Symptomer på nikotinforgiftning er ildebefindende og opkastning, og Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man straks opsøger skadestue ved mistanke.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip