Sundhedsstyrelsen: Børn bør slet ikke være i rygerhjem

Man bør undgå al tobaksrøg i hjemmet, hvis man vil man beskytte sine børn bedst muligt mod de skadelige stoffer. Det gælder også selv om børnene ikke er til stede. Det mener Sundhedsstyrelsen.

- Det er ikke kun den røg, man kan se og lugte, der er farlig for børn. Den nyeste viden på området viser, at børn også bliver eksponeret for de farlige stoffer i 'gammel' tobaksrøg. Derfor anbefaler vi, at forældre udelukkende ryger udendørs, siger Jørgen Falk, chefkonsulent i Sundhedsstyrelsens afdeling for Forebyggelse og Borgernære Sundhedstilbud (Fobs), til Politiken.

Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort den skærpede anbefaling i en revideret version af pjecen 'Ren luft til ungerne'.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Anbefalingen om slet ikke at ryge inde gælder alle voksne rygere, som er i kontakt med børn.

Kræftens Bekæmpelse opfatter det ikke som en indblanding i, hvad forældre bør gøre i deres eget hjem:

- Vi fortæller ikke forældre, hvad de skal. Men vi fortæller, at der ophober sig et hav af giftstoffer i børnene, og at disse bliver omdannet til kræftfremkaldende stoffer, siger overlæge Inge Haunstrup Clemmensen til Politiken.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) har ingen planer om at lovgive mod rygning inden for hjemmets fire vægge, siger hun til Politiken.

Bør forældre holde sig helt fra at ryge i hjemmet? Deltag i debatten herunder: 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip