Sundhedsstyrelsen kritiserer fejlagtig kræftbehandling

På tre sygehusapoteker i Region Syddanmark og Region Midtjylland er der systematisk sket alvorlige fejl, når kemomedicinen cabazitaxel er blevet blandet.

- Man burde have blandet medicinen rigtigt, fordi der ikke på noget tidspunkt i indlægssedlen har været en fejl, siger enhedschef Anne-Marie Vangsted til Ritzau og fortsætter

- I forhold til Sundhedsstyrelsens vurdering har der ikke på noget tidspunkt været oplysninger om den professionelle færdigtilberedning, som har været urigtige og umuliggjort er korrekt færdigblanding.

- Det er til enhver tid sygehusapotekernes ansvar at sikre, at den færdigtilberedte medicin er i overensstemmelse med de indlægssedler, der ligger i pakken.

Selv om indlægssedlen bliver opdateret i oktober 2012, fortsatte sygehusapotekerne i Vejle, Aarhus og Odense med at blande medicinen forkert.

På Aarhus Universitetshospital blev medicinen taget i brug i januar 2012, men først 4. november bliver fejlen opdaget og rettet.

Fejlen har medført en fejlmedicinering af en række patienter med 16-20 procent for høj dosering af det aktive stof.

99 patienter ramt af prostatakræft er blevet fejlbehandlet med for høj dosis kemomedicin i Region Midtjylland og Syddanmark. Tre kan være døde af fejlbehandlingen.

/ritzau/

Dagens Gossip