Sundhedsstyrelsen: Små børn skal tumle og lege mest muligt

Skrevet af admin

27/01/2016

Dagens topnyheder

Små børn bør bruge mindre tid på tablets, computere og på at se tv og mere tid på at tumle, hoppe og lege.

Sådan lyder det fra Sundhedsstyrelsen, som for første gang kommer med anbefalinger til forældre og institutioner for fysisk aktivitet for børn i alderen nul til fire år.

Hvor meget tid de små børn skal bruge på at være aktive, sætter Sundhedsstyrelsen ikke tid på, da forskningen på området ikke er så langt endnu.

Derfor kan man ikke fastsætte, hvor lang tid de små bør bevæge sig om dagen, eller hvor lang tid de højst bør bruge på stillesiddende aktiviteter som tv, tablets og computer. Anbefalingerne handler grundlæggende om at styrke børnenes motorik.

- Små børn bruger deres krop og bevægelser til at udforske omgivelserne med og til at skabe kontakt til andre.

- De er helt naturligt i bevægelse hele tiden, og det er det, vi skal støtte som forældre, institutioner med mere med de nye anbefalinger, siger specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen Lisa Von Huth Smith.

Ifølge Sundhedsstyrelsen handler det om at vælge at give barnet mulighed for at bevæge sig mere. Det kan eksempelvis være ved at lade barnet gå i stedet for at blive fragtet rundt i klapvognen hele tiden.

Sundhedsstyrelsen deler anbefalingerne op i to. Dels for de helt små børn under et år, hvor det anbefales at lade barnet sidde mindre i skråstol og ligge mere på maven, dels for de et- til fireårige, hvor det blandt andet handler om at begrænse børnenes tid foran skærmen.

Sundhedsstyrelsen har tidligere udarbejdet anbefalinger om fysisk aktivitet for større børn - de 5-17-årige - og voksne, men det er første gang, der gives anbefalinger til de helt små børn.

/ritzau/