Sunprojuice skal bøde med 11 millioner kroner for snyd med saft

Det koster Sunprojuice.dk A/S i Sorø 11 millioner kroner, at have snydt med en række saftkoncentrater. Firmaet tyndede saften op, uden at informere kunderne.

Retten i Næstved dømte i dag firmaet til at betale en bøde på seks millioner kroner. Desuden blev der konfiskeret fem millioner kroner hos selskabet.

Selskabet havde betalt cirka en million kroner tilbage til nogle af sine kunder, da det kom frem, at safterne var fortyndede, hvilket medførte, at konfiskationen blev nedsat fra 6 til 5 millioner kroner.

Den tidligere direktør i selskabet fik fire måneders betinget fængsel, da han var ansvarlig for, at selskabet solgte fortyndede varer til deres kunder, uden at kunderne var vidende om det.

- Vi er meget tilfredse med dommen. Den er i overensstemmelse med den måde, vi havde vurderet sagen på. Derudover mener vi, at det er et korrekt signal at sende til fødevarevirksomheder, at selvom deres produkter ikke er sundhedsskadelige, vil det fortsat kunne straffes mærkbart, siger anklager i sagen, Rashid F. Elkott.

Dagens Gossip