Super Brugsen viser næstekærlighed på gadeplan: Hjælp vores hjemløse ven, Jan

Et stenkast fra det konstante spektakel på Istedgade ligger Halmtorvet, og her handler flere af de lokale indbyggere på Vesterbro i dagligvarebutikken SuperBrugsen.

Ved indgangen til butikken har københavnere kunne møde en hjemløs mand ved navn Jan, der i flere år har solgt Hus Forbi fra sin faste salgsplads på fortovet.

Til BT forklarer butikschef Claus Jensen, at den hjemløse mand i fem år har solgt sine aviser foran SuperBrugsen, og at han altid har været vellidt af både personalet og kunderne i butikken.

- Han har passet hunde, når kunder været inde at handle, sørget for, at alt er okay foran butikken og altid informeret os, hvis han har haft mistanke til butikstyveri. Så har vi hjulpet med kaffe og nogle gode omgivelser. Jan er nærmest en del af butikken, siger butikschefen til BT.

De ansatte begyndte at blive nervøse, da Jan en dag ikke var at finde ved indgangen til dagligvarebutikken.

Efter flere telefonopkald stod det klart, at den hjemløse mand var indlagt på hospitalet, hvor han havde fået amputeret en fod.

Læs også: Kaffebar hyldes overalt på nettet på grund af skilt

I går formiddag oplyste butikken på Facebook, at de har valgt at samle ind til den trofaste Hus Forbi-sælger, der kan se frem til at få de ting og sager, som kunderne ønsker at give ham.

Han vil få de forskellige donationer, når han om et par uger får besøg af de ansatte fra SuperBrugsen.

Over 2.000 mennesker har trykket på 'synes godt om'-knappen ved opslaget, der også rummer masser af kommentarer fra de lokale kunder på Vesterbro.

Opslaget består af et foto af en seddel i butikken - på den står forklaringen på, hvorfor man for tiden ikke finder Jan ude på fortovet.

'På Vesterbro passer vi på hinanden og hjælper hinanden. Derfor er vi i gang med en lille indsamling til Jan, som gennem mange år har solgt Hus Forbi uden for vores butik', står der på sedlen. 

I kommentarfeltet skriver en trofast kunde, at Jan lider af sukkersyge – derfor bør man ikke hoste op med søde sager til den hjemløse mand, der sætter pris på danskvand med citrus og cigaretter.

- For øvrigt skal man nok også passe på, at han ikke dør af et hjertestop af al den opmærksomhed, lyder det humoristisk fra kvinden bag kommentaren.

- God bedring og godt at se, at vi stadig viser omsorg på gadeplan, lyder budskabet i en af de andre kommentarer om butikkens indsamling. 

Se opslaget her: 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip