Super-sprinter stopper karrieren

- Min karriere har været fuld af tilfredsstillelse og er blevet beriget af alle de vigtigste sejre, som en rytter af min slags kunne drømme om. På tærsklen til de 200 løbssejre føler jeg, at mit liv har nået et særligt øjeblik, et vendepunkt, hvor jeg har brug for en ny dimension og må dedikere mere tid til min familie. Disse overvejelser har ført til min beslutning om at stoppe min karriere, lyder udmeldingen fra Petacchi på Lampre-holdets hjemmeside.

Alessandro Petacchi har gennem karrieren vundet et utal af etapesejre i de tre grand tour-løb. Sejre, der er kommet i periode, hvor mange af cykelsportens store profiler siden enten er blevet afsløret eller selv har indrømmet brug af doping.

22 gange er han blevet hyldet som etapevinder i sit hjemlands Giro, 20 gange i Vueltaen og seks i Tour de France. Han vandt den grønne pointtrøje i Touren i 2010, ligesom han tidligere har vundet pointtrøjerne i både Giro d'Italia og Vuelta á España. Desuden har han vundet de to klassikere Milano-San Remo i 2005 og Paris-Tour to år senere.

I 2007 testede italieneren positiv for astma-medicinen salbutamol, som han har tilladelse til at bruge, men ikke i så stor en mængde. Det italienske cykelforbund frikendte ham, men ved den internationale sportsdomstol CAS fik han alligevel en karantæne, som forhindrede ham i at stille op til Tour de France i 2008. Han blev efterfølgende fyret af Team Milram. Han blev samlet op af italienske LPR-Brakes, og siden 2010 har han kørt for Lampre.

Hans sidste store resultat var en etapesejr i Giroen i 2011, men sidste år vandt han tre etaper i Bayern Rundt.

Petacchi håber på at vende tilbage til sporten i en ny rolle.

- Lige nu siger jeg for til alle cykel-fansene, men jeg overvejer muligheden for en dag at vende tilbage til den verden, som har givet så meget, og tilbyde min hjælpe til sportens nye generationer.

Dagens Gossip