Superbest i Christiansfeld opbevarede varer varmere end tilladt

Superbest i Christiansfeld får endnu engang en bøde. Denne gang lyder bøden på 22.500 kroner eftersom både køle- og frostvarer ikke opbevares efter foreskrifterne.

Fødevarestyrelsen var på besøg den 23. januar og her var der flere ting at bemærke.

Blandt andet blev fersk fisk målt til 4,8 grader, hvor det maksimum må opbevares ved 2 grader. Og flankesteaks, der må opbevares ved 5 grader blev målt til henholdsvis 6,4 og 7,1 grader. Færdigsuppe, der skal opbevares ved minus 18 grader blev målt til 11,6 grader. Af andre frostvarer, der skal opbevares ved minus 18 grader var svinelever og paneret kalkun, der begge blev målt til minus 3,3 grader. Endnu værre var det med hjorte koteletter, der blev målt til blot minus 2,2 grader. Alle de undersøgte partier varer blev kasseret, oplyser Fødevarestyrelsen.

Og så var den helt galt med varmebehandlet laks, der skal opbevares ved maksimum 5 grader. Her blev temperaturen målt til 25 grader. Ligeledes blev fiskefilet med rejer målt til 18 grader med risiko for vækst af patogene mikroorganismer.

Sidst Fødevarestyrelsen var på kontrolbesøg var den 27. november sidste år, hvor der også var problemer med temperaturen i køle- og frostvarer. Dengang udløste det en bøde på 15.000 kroner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip