Superlækre, ovnbagte kødboller med tomatsauce - og en lille oste-overraskelse

Jeg fik for et par år siden ovnbagte kødboller hjemme hos en veninde og jeg har været fan af tilberedningsmåden lige siden.

De rå kødboller tilberedes i tomatsauce i ovnen og det betyder at al saft og kraft bibeholdes. Jeg har opgraderet kødbollerne lidt og puttet en klump ost ind i midten af hver – det er virkeligt lækkert!

Kødbollerne serveres til squashspaghetti, men almindelig spaghetti eller pasta (eller blomkålsris eller almindelige ris) er naturligvis også godt til.

Til 4 personer (ca. 12 store kødboller) skal du bruge:

Kødboller
600g hakket oksekød
2 æg
3 spsk. tørret persille
2 spsk. stødt mild paprika
2 spsk. løgpulver
1 spsk. hvidløgspulver
½ spsk. stødt røget paprika
Havsalt og sort peber
200g ost i blok (lagret, mozarella eller hvad du foretrækker)

Tomatsauce
500g løg
8 fed hvidløg
4 dåser hele eller hakkede tomater på dåse (á 400 ml)
2 store spsk. tørret persille
2 store spsk. tørret løggranulat
2 spsk. tørret oregano
1½ spsk. stødt mild paprika
1-2 spsk. brunt kokospalmesukker
Havsalt og sort peber
Olivenolie til stegning

Squashspaghetti og basilikum
6-8 squash
2 små potter friskbasilikum

Sådan gør du:

Tomatsauce
Pil løg og hvidløgsfed.

Skær løgene i fine tern og hvidløgsfedene i tynde skiver.

Svits løg og hvidløg godt af i olivenolie.

Tilsæt de hele eller hakkede tomater og lad saucen simre ind under omrøring.

Når saucen er reduceret en del og er blevet tykkere i konsistensen (det tager typisk 30-40 minutter – jo større fordampningsflade, jo hurtigere går det) tilsættes krydderierne.

Lad tomatsaucen simre 5-10 minutter yderligere og smag endeligt til.

Kødboller
Ælt kød, æg og krydderier sammen.

Skær osten ud 12 lige store tern.

Del farsen op i 12 klumper.

Klap hver klump fars flad (fx i hånden), læg en osteterning i midten af farsen og saml farsen omkring osten.

Læg kødbollerne ved siden af hinanden i et ovnfast fad.

Overhæld kødbollerne med tomatsauce og dæk fadet til med sølvpapir.

Bag kødbollerne i en forvarmet ovn på 200C i 30-40 minutter.

Squashspaghetti og basilikum
Kør squashene igennem en spiralizer (skræl dem evt. først, hvis du vil have en helt hvid pasta).

Alternativ kan du skrælle lange brede bånd med en almindelig kartoffelskræller.

Vask basilikumbladene og dryp dem af på et stykke køkkenrulle.

Retten samles
Server de ovnbagte kødboller med squashspaghettien og masser af friske basilikumblade.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip