Superliga-oprykkere jubler over ny turneringsstruktur

Det er godt for dansk fodbold, at Superligaen nu udvides til at bestå af 14 hold. Det mener både AGF og Viborg, som begge er rykket op i Superligaen til den kommende sæson.

Viborgs direktør, Morten Jensen, har igennem hele processen været fortaler for den model, som nu er blevet vedtaget. Han glæder sig over, at det er lykkes for klubberne at blive enige.

- Det er konstruktivt for dansk fodbold, at man har fundet et fælles fodfæste. Vi har formået at finde et kompromis med en turneringsstruktur, som tilgodeser flere parter.

- Der har været et ønske for topklubberne om at få slutspil, mens midten og bunden har været interesseret i at formindske nedrykningsrisikoen. Topklubberne i 1. division har haft et ønske om at have bedre muligheder for at rykke op, siger han.

Også AGF's direktør, Jacob Nielsen, har været fortaler for den aftalte struktur, som han ser frem til at få iværksat. Den har mange fordele, mener han.

- Der er mange gode ting ved den her struktur. Det gavner både danske holds chancer i Europa, det gavner talentudviklingen, og det skulle meget gerne gøre vores produkt bedre overfor fans og sponsorer.

- Det bliver mere underholdene, da der kommer flere kampe, hvor noget står på spil, siger han.

Klubberne annoncerede tidligere på måneden, at man ikke kunne blive enige om en ny struktur, og derfor kom det som en overraskelse, at der alligevel blev fundet fælles fodslag.

- Der er foregået det, som der typisk gør i forhandlinger. Når deadline kommer nærmere, så nærmer parterne sig typisk hinanden, og det er også sket her. Der har været en vilje fra flere parter, som har været villige til at strække sig for at blive enige, siger Jacob Nielsen.

Både Viborg og AGF kan glæde sig over, at der i den kommende sæson af Superligaen kun rykker ét hold ud. Til gengæld rykker tre hold op fra 1. division, så man fra 2016 er 14 hold i ligaen.

/ritzau/

Dagens Gossip