Superliga-sæsonen: Bookmakerne brændte sig på Esbjerg

Hvis du som spiller hos Betsafe konsekvent havde lagt dine penge på Esbjerg i Superligaens hidtidige 33 kampe, ville du sidde med et pænt overskud i dag. Til gengæld ville du sandsynligvis være fattig, hvis du stædigt havde spillet på Horsens eller Brøndby.

Esbjerg endte på en fjerdeplads i Superliga-tabellen, men når det gælder om at være ligaens bedste spilleobjekt, blev vestjyderne nummer et. Det viser en undersøgelse fra spilleselskabet Betsafe. Selskabet har gennemgået sine odds på hver af de tolv klubber og sammenholdt dem med udfaldet af sæsonens kampe.

Hvis du konsekvent havde spillet 100 kroner på Esbjerg-sejr i hver af sæsonens 33 kampe, ville du have et nettooverskud på 980 kroner. Særligt 2-0-sejren i Parken i 31. spillerunde pyntede på det vestjyske regnskab. Betsafe betalte pengene 7,40 gange igen for Esbjerg-sejren, hvilket oddsmæssigt var den forgangne sæsons største overraskelse. Også Esbjergs-sejren på udebane over AaB tidligere på sæsonen til odds 4,90 lunede i budgettet.

Også Randers FC markerer sig positivt med en 2. plads i Betsafe-undersøgelsen. Kronjyderne forvandlede indskuddet på 100 kroner pr. kamp til en nettogevinst på 802 kroner. SønderjyskE og FC Nordsjælland er de eneste andre klubber, der også leverede overskud til spillerne.

Til gengæld havde økonomien været dyster, hvis du havde smidt pengene efter Horsens. Med blot otte sejre ud af 33 mulige leverede Den Gule Fare et minus på 981 kroner. Brøndby markerer sig også negativt. Klubben fra Vestegnen straffede spillernes tillid med et underskud på 955 kroner. OB, FC Midtjylland, Silkeborg, AGF, FC København og AaB fuldender listen over Superligaens dårlige investeringer.

- Nøglen til at slå os bookmakere er, at finde frem til de hold, der overpræsterer i forhold til forventningerne. Her er Esbjerg et glimrende eksempel. Som oprykker var de spået en hård sæson, men særligt i foråret har de vundet mange kampe. Det tog os noget tid at justere oddsene til Esbjergs reelle styrke, og det betalte vi prisen for, siger Thomas Holm, oddssætter hos Betsafe.

Da Betsafe gennemførte samme undersøgelse i vinterpausen, var AaB efterårets store guldgrube for spillerne.

Gevinst/tab ved spil på 100 kroner på sejr pr. kamp:

Esbjerg: 980

Randers FC: 802

SønderjyskE: 339

FC Nordsjælland: 211

AaB: -10

FC København: -93

AGF: -224

Silkeborg: -415

FC Midtjylland: -541

OB: -870

Brøndby IF: -955

AC Horsens: -981

Dagens Gossip