Superliga-topscorer fuldender AaB-comeback mod Esbjerg

19/10/2015

AaB er tilbage på fjerdepladsen i Alka Superligaen. Nordjyderne kom op på 19 point i kraft af en udesejr på 2-1 over Esbjerg.

Det var selv om, Esbjerg var foran 1-0 indtil sent i første halvleg, men AaB kom godt tilbage og vandt helt fortjent.

Matchvinder blev endnu en gang Superligaens topscorer, Lukas Spalvis, der efter 77 minutter afgjorde kampen med sit niende ligamål i sæsonen.

Dermed befinder Esbjerg sig stadig i bunden med 11 point, men dog med seks point ned til Hobro under nedrykningsstregen.

Kampen var levende og intens fra begyndelsen, og tendensen i starten var, at AaB havde bolden mest, men Esbjerg var mere direkte i sit spil, når holdet endelig var i boldbesiddelse.

Esbjerg var bedst til at få afsluttet sine angreb, men skulle alligevel have hjælp for at komme på måltavlen.

Vestjyderne tog et hjørnespark i højre side og inde foran mål pressede Nicki Bille målmand Nicolai Larsen i en grad, at målmanden boksede bolden ind i eget net til Esbjerg-føring midtvejs i halvlegen.

Scoringen fik den bedste effekt på AaB. Nordjyderne blev mere insisterende i sit angrebsspil, det lønnede sig fire minutter før pausen.

I et angreb med slappe Esbjerg-markeringer blev Nicolaj Thomsen spillet helt fri. Hans afslutning blev reddet, men den hyperfarlige midtbanespiller Kasper Risgård sparkede riposten ind til udligning.

Forfriskende var det, at begge hold jagtede sejren i anden halvleg, og begge mandskaber havde mulighederne for at score til 2-1.

Hos hjemmeholdet gjorde Mick van Buren sig umiddelbart fortjent til et straffespark, da han blev flået ned i feltet, men dommeren undlod at pege på pletten.

Hos AaB burde den svenske angriber Rasmus Jönsson have scoret, men Martin Dubravka reddede med en mesterlig refleks på målstregen. Men egentlig skulle Jönsson blot have være uselvisk og afleveret til Frederik Børsting, der var helt fri i den anden side af målet.

Det var glemt 13 minutter før tid. Nicolaj Thomsen fandt med en god aflevering i dybden Lukas Spalvis, der tog bolden godt med sig ind i feltet og udplacerede Dubravka.

Målmanden var Esbjergs bedste. I slutfasen præsterede han den ene pragtredning efter den anden og afværgede en endnu større AaB-sejr.

Esbjerg fik aldrig for alvor lagt et pres i slutfasen og måtte forlade hjemmebanen uden point.