Superligaen dropper udenlandske spillere

Superligaen er foran en større nationalisering, som handlerne har forløbet hidtil i dette transfervindue.

Klubberne satser på danske spillere, og foreløbigt har man hentet sammenlagt 36 spillere ind, hvoraf kun fem spillere ikke har trådt deres barneskridt i vores dronningerige. Men er det af tvang eller lyst, at tendenserne er blevet sådan? Og gavner det overhovedet dansk fodbold?

Tag eksempelvis FC Nordsjælland. Syv spillere er kommet til hen over sommeren, og hver eneste er af dansk nationalitet. Umiddelbart vækker den tendens dog kun lutter glæde hos den danske U21-landsholdstræner, Jess Thorup, der i foråret selv havde stor succes i spidsen for et ungt og danskpræget Esbjerg-mandskab.

- Det er lidt en ny trend. Tidligere har man hentet, og undskyld mig, billige svenskere og nordmænd til trupperne. Det er glædeligt, at der nu er kommet mange, spændende unge spiller til, og at de kan blive handlet internt i Danmark, fordi man synes de er så spændende, siger Jess Thorup og uddyber tendensen således:

- Man ved, hvad man får. Man er langt mere usikker, når man begynder at kigge på dvd eller ser en kamp eller to i udlandet, hvorimod man ved, at ham her danskeren passer lige ind i vores system.

Der er selvsagt oftest ikke forbundet lige så store omkostninger ved et køb af en dansk ungdomsspiller eller en reservespiller hos konkurrenten end for eksempel ved et køb af udenlandsk spiller i en større klub. Det er klart. Men det er ikke derfor, at de fleste danske Superliga-klubber agerer, som de gør, mener Jess Thorup:

- Jeg tror, det er af lyst. Det har været svært for de enkelte klubber at hente danske spillere, fordi de måske har været dyre, og der har været noget med, at man ikke solgte til konkurrenten. Men det er lagt på hylden nu, og man kan hente spillere, der ikke lige bliver brugt eller måske endda hente en profil, hvis man har pengene til det. Man kan sige, at penge bliver i dansk fodbold, og det, synes jeg, er positivt.

Et godt eksempel fra den skuffe, der viser, hvordan en spiller kan opblomstre under disse tider er Andreas Cornelius. Hertil kan man stille det spørgsmål: Var han blevet solgt for et rekordstort beløb til Premier League, hvis FC København havde hentet en erstatning for Dame N'Doye i sommer? Måske. Måske ikke. I hvert fald fik han chancen og tog den, ligesom Nicklas Helenius og Jores Okore gjorde, inden de for nylig blev solgt til Aston Villa.

- Det, at klubberne måske på grund af økonomi tager unge spillere tidligere op i dag, fordi de skal have bredde i trupperne, gør, at der nogle gange popper spillere op, og det må vi sige, at det har vi set i rigtig mange klubber den seneste tid. Mange er endda blevet profiler, og mange af dem er på vej ud til store udenlandske klubber, og det er fantastisk, og det er også lidt det, vi søger på landsholdet, det at de altså kommer ud og spiller fast, siger Jess Thorup.

Superliga-klubberne har så småt overstået deres træningskampe op til den nye sæson, der starter på fredag, når AGF og FC Midtjylland i en duel kæmper om de første point.

Superliga-klubbernes foreløbige handler (16. juli 2013):

AGF:Jesper Lange, Esbjerg fBAlexander Juel Andersen, AC Horsens

AaB:Ingen

Brøndby:Lukas Hradecky, Esbjerg fBMartin Ørnskov, Viking Stavanger

Esbjerg fB:Jeppe Andersen, Vejle BoldklubMick van Buren, ExcelsiorFrederik Rønnow, AC Horsens

FC København:Youssef Toutouh, Esjberg fB (lejeaftale slut)Olof Mellberg, Villarreal

FC Midtjylland:Eyjolfur Hedinsson, SønderjyskeMads Petersen, Skive (lejeaftale slut)

FC Nordsjælland:Martin Hansen, Viborg ffDavid Jensen, AB (lejeaftale slut)Bassel Jradi, ABJens Stryger Larsen, Brøndby IFOliver Thychosen, Vejle BoldklubKim Aabech, LyngbyMartin Vingaard, FC København

FC Vestsjælland:Marc Rochester, HB KøgeDennis Sørensen, CottbusMichael Lumb, BochumOliver Lund, ABMarc Dal Hende, ABJan Kristiansen, Brøndby

OB:Martin Spelmann, AC HorsensAri Skulason, GIF Sundsvall*

Randers FC:Mads Agesen, AC HorsensRasmus Hansen, Sønderjyske (lejeaftale slut)Martin Svensson, SilkeborgMikkel Andersen, ReadingViktor Lundberg, AIK

Sønderjyske:Kenneth Fabricius, Esbjerg fB (lejeaftale slut)Bo Storm, HB KøgeAdama Guira, Dacia Unirea

Viborg ff:Kristoffer Pallesen, HobroJacob Egeris, FC NordsjællandChristopher Poulsen, kontrakfri

*Ikke medregnet listen, da han først skifter den 1. januar 2014.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip