Superligaen er startet! Selvmål, rødt kort og drama i Aarhus

Efter sådan at have indledt fodboldåret med en rigtig ’Kirke-klokker' så prøvede AGF at svare igen.

AGF forsøgte fra en 4-1-4-1 formation at komme så langt mod baglinjen, at der kunne slås farlige indlæg mod bagerste stolpe, hvor lange Søren Larsen lurede, men der var ikke meget bid i hjemmeholdet.

Der tegnede sig et billede af at værternes dårligdomme fra foråret, hvor ordet nedrykning begyndte at spøge, på ingen måde var kureret.

I det hele taget var det et AGF-hold, der ikke virkede solide i defensiven eller i den opbyggende fase, og når spillet så småt begyndte at hænge sammen for de hvidblusede, så formåede de snu midtjyderne at bremse det med et frispark.

Anderledes konsekvente i det fremadrettede spil var gæsterne FC Midtjylland, der iskoldt og kynisk i den århusianske sommervarme, straffede en placeringssvag Arthur Sorin i AGF’s forsvar og fandt rum bag franskmanden til både 1-0 og 2-0 målet. Arthur Sorin fik nu heller ikke meget hjælp af makker Anders Kure, der på flade fødder ikke formåede at lukke af bag franskmanden, når han skød frem i banen.

Pione Sisto blev sendt i dybden og scorede sikkert med et behersket lob midtjydernes andet mål efter 27 minutter.

Frem mod første halvlegs afslutning forsøgte AGF at vinde momentum, men den mission blev ikke gjort lettere af, at Søren Larsen og Osama Akharraz få minutter før pausefløjtet måtte lade sig udskifte. Ind kom debutanten Jesper Lange og Davit Skhirtladze.

AGF’s forsøg på at vende slagets gang fra anden halvlegs start gav momentvist gode muligheder, men helt farligt blev det aldrig for alvor. Lidt nærgående indlæg og forsøg fra distancen blev det til, før det sidste håb om et comeback i kampen blev sendt i bad med udvisningen af Frans Putros.

Efter 70 minutter modtog AGF’eren sin anden advarsel og måtte gå fra banen før tid. Kampen så generelt en del grove frispark, som ikke lod nogen tvivl om vigtigheden af at åbne sæsonen godt med point på kontoen.

Dem tog FC Midtjylland med hjem til Herning/Ikast-egnen og med dem et godt signal om, at til trods for salget af midtbanestrategen Mads Albæk og livlige rygter om salg af andre af klubbens spillere så har cheftræner Glenn Riddersholm svaret for sig og lagt et solidt spillemæssigt fundament for holdet. AGF’s træner Peter Sørensen stod det meste af kampen, fortvivlet på sidelinjen og lignede et stort spørgsmålstegn.

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip