Superligaen hylder Richard Møller med klapsalver

Skrevet af admin

18/02/2014

Dagens topnyheder

Fredag, lørdag, søndag og mandag ruller bolden igen i Superligaen, men inden første fløjt skal afdøde Richard Møller Nielsen hyldes.

Det sker med et minuts klapsalver før samtlige af rundens seks kampe, som skal ære den tidligere danske fodboldlandstræner, der døde i torsdags. Han blev 76 år.

- Richard Møller Nielsens betydning for dansk fodbold gennem en menneskealder kan ikke undervurderes.

- Han skabte det største resultat nogensinde med EM-titlen i ’92 – endda med en stamme af spillere fra Superligaen – og sendte hele landet i en tilstand af rendyrket eufori, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen i en pressemeddelelse.

Direktøren fortsætter:

- Forinden hentede han som klubtræner i landets bedste række blandt andet to mesterskaber til OB og en sølvmedalje til Esbjerg fB.

- En sådan karriere fortjener al tænkelig ære og respekt, og det vil samtlige superliga-klubber give Richard Møller Nielsen gennem et minuts klapsalver inden alle weekendens seks kampe, siger Claus Thomsen.

I pressemeddelelsen uddyber Divisionsforeningen, hvorfor Richard Møller Nielsen ikke skal mindes gennem et minuts stilhed.

- At der er tale om ét minuts klapsalver frem for det mere gængse ene minuts stilhed, skyldes et ønske fra klubberne og deres fans om at ære Richard Møller Nielsens minde, samtidig med at hans store præstationer for dansk fodbold gennem et helt liv modtager en fortjent hyldest, hedder det i pressemeddelelsen.

Richard Møller Nielsen bisættes onsdag i Odense.

/ritzau/