Superligaklubberne bestemmer Danmarks OL-landshold

Når OL afholdes i Rio de Janeiro næste sommer, er det første gang i 24 år, at et dansk fodboldlandshold deltager.

De danske medaljedrømme har dog lidt et ordentlig knæk, da klubberne slet ikke er forpligtede til at afgive spillerne til DBU. Det skriver Ekstra Bladet tirsdag.

Det skyldes, at de olympiske spilledatoer, 5.-18. august, ikke er en del af Det Internationale Fodboldforbunds, Fifa, officielle spilleterminer. Tidligere var meldingen fra DBU ellers, at klubberne var forpligtede til at frigive spillere, som var født senere end 1. januar 1993.

Dermed kan klubberne i Alka Superligaen selv beslutte, om de vil afgive spillerne midt i august måned, hvor sæsonen er i gang, og hvor topholdene spiller vigtige europæiske kvalifikationskampe.

- De nye regler er rimelige. Det er fornuftigt, at klubberne ikke er tvunget til at afgive spillerne, når man ser på tidspunktet for, hvornår OL er placeret, siger Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, til Ekstra Bladet.

Et af holdene, som reglen kan komme til at gavne, er Superligaens førerhold FC København, som vil prioritere egne interesser før landsholdet. Det siger klubbens direktør Anders Hørsholt til avisen.

- Nu må vi se til den tid, hvad der er bedst samlet set for dansk fodbold. Men vi vælger nok at prioritere de vigtige kampe for klubben, siger han.

OL i Rio de Janeiro afholdes fra den 5. august og frem til den 21. august 2016.

I Brøndby kan sportsdirektør Troels Bech godt se dilemmaet.

- Det bliver en overvejelse, hvad der gavner dansk fodbold mest. Men, det er noget, vi må gå i tæt dialog omkring. Jeg kan ikke her og nu pege på den bedste løsning, siger Troels Bech til avisen.

Den nytiltrådte U21-landstræner Niels Frederiksen har ikke ønsket at kommentere situationen, skriver Ekstra Bladet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip