Superløn skal lokke læger på vagt nytårsaften

Skrevet af admin

29/12/2013

Mest læste i dag

Der lokkes med timelønninger på 1000 kroner for at få flere læger til at melde sig til vagtplanen i den nye akutlægevagt i Region Hovedstaden nytårsnat og nytårsdag.

For der er mangel på arbejdskraft, når den omdiskuterede nye ordning for lægevagten træder i kraft natten efter i overmorgen.

Det skriver Politiken søndag.

Region Hovedstaden overtager selv lægevagten fra de praktiserende læger, der hidtil har drevet den, og når rådhusklokkerne ringer det nye år ind, bliver det en sygeplejerske og ikke en læge, der tager telefonen, når man ringer 1813.

Men de Praktiserende Lægers Organisation (PLO) opfordrer sine medlemmer til at boykotte den nye vagtordning, som de ikke tror på, vil virke.

Og en mail fra vikarbureauet Vikteam, som regionen har indgået aftale med, afslører nu, at der fra den nye ordnings start er mange huller i vagtplanen. Faktisk mangler der læger hver eneste dag i januar.

Mailen fra Vikteams direktør, Preben Joffe, lokker med en bruttotimeløn på 1000 kroner mod normalt 769 kroner som en "engangssag" i det første døgn.

To læger vil med allerede aftalte vagter den dag kunne tjene op til 17.000 kroner hver, fremgår det. Preben Joffe ønsker ikke at kommentere lønlokkemaden, som ifølge mailen er aftalt med regionen.

Formanden for Yngre Læger, Camilla Rathcke, stiller sig uforstående over for den høje timeløn.

Hun siger til Politiken, at undrer sig over, at Region Hovedstaden og dens vikarbureauer på den måde "mobiliserer arbejdskraft uden om de overenskomstaftaler, som regionen og lægernes fagforeninger har indgået om den nye akuttjeneste".

Direktør Freddy Lippert, Region Hovedstadens præhospitale virksomhed, fastholder over for Politiken, at "alle funktioner er dækket alle dage fra ordningens start".

- Men visse dage vil vi alligevel gerne have flere læger, blandt andet i det første døgn, fordi ordningen jo er helt ny, siger han.

/ritzau/