Supermarkeder: Vi smider mindre og mindre mad ud

Danmarks største detailhandelsvirksomhed Coop, der har supermarkedskæder Kvickly, Brugsen, Fakta og Irma, har det fint med, at flere og flere danskere - de såkaldte 'skraldere' går på jagt efter madvarer i deres skraldespande.

Link: Se billederne: Flere og flere finder aftensmaden i skraldespanden

De ser det nemlig ikke som et tegn på, at supermarkederne  er begyndt at smide mere mad ud som ellers sagtens ville kunne spises.

- Nej, vi smider mindre ud, og vil i de kommende år gøre en endnu mere systematisk indsats for at nedbringe vores svind, dels af økonomiske årsager, dels for at udvise ansvarlighed, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

Madspild for 16 milliarder kroner
Hvert år smides der, ifølge interesseorganisationen Stop Spild Af Mad, 540.000 tons mad ud i Danmark. Et madspild, der beløber sig til 16 milliarder kroner.

Ifølge Coop så gør man dog, hvad man kan, for at undgå unødigt madspild.

Hvordan kan det være, at I overhovedet smider mad ud, som andre mennesker finder i så god stand, at de sagtens kan bruge dem til madlavning?

- Vi må ikke sælge varer, hvor sidste salgsdato er overskredet. Andre varer kan blive smidt ud, fordi de er beskadigede. Er varerne lovlige at sælge, friske og i god kvalitet, sætter vi dem hellere ned i pris, end smider dem ud, så vi får en smule af vores penge ind, siger Jens Juul Nielsen, der generelt hilser ’skraldere’ velkomne i Coops affaldscontainere.

- Som udgangspunkt synes vi det er positivt, at der på denne måde bringes fokus på overforbruget i vores del af verden. Men i praksis giver det os nogle problemer med affald, der kommer ud på jorden og tiltrækker skadedyr, siger Jens Juul Nielsen.

Har låst containere af
I de tilfælde, hvor det tager overhånd, har Coop taget deres forholdsregler.

- I nogle tilfælde, hvor vi har haft problemer med svineri, der har tiltrukket skadedyr, har vi afskåret adgang til containerne. Enten i form af lås på de enkelte containere eller placere dem i en aflåst gård, siger han.

Hvad synes I? Smider supermarkederne for meget mad ud? Eller er det ok, at man smider mad ud, som andre gerne vil bruge?

Se i billedgalleriet herunder, hvor fine madvarer der kan findes i skraldespandene.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip