Supersprinter kræver livstidsstraf for doping

Marcel Kittel vandt fire etaper i årets Tour de France, og den tyske cykelrytter er også i offensiven på andre fronter.

Sprinteren fra Argos-Shimano-holdet vil have, at dopingbrugere skal kyles ud af sporten på livstid.

- Vi vil alle have hårdere straffe til dopede ryttere. De, der bloddoper sig eller sprøjter sig med epo eller bruger væksthormoner, skal udelukkes på livstid, siger Marcel Kittel i et interview med avisen Die Welt.

- Vi vil have en antidopinglov i Tyskland, således at dopede sportsudøvere kan blive retsforfulgt. Dopingmisbrug skal være en strafbar handling, som skal straffes hårdt, siger han.

Søndag måtte den tidligere topsprinter Erik Zabel for anden gang på seks år tilstå brug af doping.

Tyske Zabel, som vandt den grønne pointtrøje i Tour de France seks gange i træk fra 1996-2001, tilstod i 2007, at han kortvarigt dopede sig med epo i 1996.

Efter at han for nylig blev nævnt på det franske senats liste over epo-dopede ryttere i Touren i 1998, gik Zabel søndag til bekendelse og fortalte om sit mangeårige dopingbrug med både epo, bloddoping og kortison.

Marcel Kittel mener, at doping i dag foregår på en anden og mindre organiseret måde, end dengang Zabel kørte på hold med andre dopede ryttere som Bjarne Riis og Jan Ullrich.

- Jeg tænker, at der ikke længere er systematisk doping på holdene, men at der, når det sker, er tale om individuel doping, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip