Supertalentet Ehlers i kamp om fornem pris

Selv om dansk ishockeys største talent, 17-årige Nikolaj Ehlers, har skiftet fra EHC Biel i den schweiziske NLA til et af verdens stærkeste juniorhold, Memorial Cup-vinderne Halifax Mooseheads i Quebec Major Junior League, er han stadig brandvarm i alpelandet.

Når Swiss Ice Hockey Awards 2013 uddeles 19. september ved et gallashow i Kursaal Bern, er han nomineret blandt de tre kandidater i kategorien Youngster of the Year. De to andre er Lino Martschini, EV Zug, og Marco Pedretti, HC Ambri-Piotta. En tilsvarende pris i Danmark gik i år til Herning-backen Bjørn Uldall.

Nikolaj Ehlers debuterede i sidste sæson i den bedste liga hos de senere VM-sølvvindere, Schweiz, som 16-årig og en af de yngste nogensinde.

At Halifax Mooseheads, hans nye arbejdsplads, er det optimale sted at fortætte udviklingen understreges af, at to af stjernerne på Memorial Cup-vinderholdet, Nathan MacKinnon og Jonathan Drouin, i sommer blev draftet til NHL som nr. 1 og 3.

Nikolaj Ehlers er med i NHL-draften næste år og har store muligheder for at følge i Lars Eller, Mikkel Bødker og Nicklas Jensens spor og blive valgt i første runde.

Dagens Gossip