Supertalentet Nikolaj Ehlers bliver i Schweiz

Det lå ellers i luften, at han ville tage det næste skridt mod det ultimative mål, NHL, i Elitserien, men EHC Biel vandt den schweizisk/svenske duel.

- Det er gået godt for mig i Biel i NLA. Jeg får meget spilletid og føler, at jeg hele tiden udvikler mig, siger Nikolaj Ehlers til sporten.dk.

- Jeg har spillet i første- og andenkæden i playoff, og klubben vil gerne beholde mig. Der er ikke skrevet under endnu, men vi er enige.

Nikolaj Ehlers fyldte 17 år i sidste måned og regnes for et af de senere års største danske talenter. Han ventes at blive valgt i en af de første runder i NHL-draften næste år.

Nikolaj Ehlers debuterede for Biel kort før jul som 16-årig og ligaens yngste spiller og scorede sit første og hidtil eneste mål i NLA efter 25 sekunders spil i kamp nr. 2 mod SCL Tiger.

Han er en hurtig, teknisk begavet spiller med en unik spilforståelse og har spillet 17 kampe i NLA. I de syv kampe mod storfavoritterne fra HC Fribourg-Gottéron i playoff havde han tre assist.

Supertalentet Nikolaj Ehlers’ første sæson i en af Europas stærkeste ligaer, den schweiziske NLA, blev så stor en succes, at han bliver et år mere i alpelandet.

Nikolaj Ehlers er søn af Heinz Ehlers, som de sidste seks år har været træner i Schweiz. Ehlers junior spiller på schweizisk licens og tæller ikke med i udlændingekvoten.

Heinz Ehlers har netop sluttet sin fjerde sæson som cheftræner i SC Langenthal i den næstbedste liga, NLB, hvor klubben nåede semifinalen. Inden da var han to år i Biel.

Han har ikke ønsket at forny sin kontrakt og holder kortene tæt ind til kroppen i forhold til, hvem han skal coache næste sæson.

Den ældste af Heinz Ehlers’ sønner, Sebastian, 20, har i denne sæson spillet for Aalborg Pirates og har også kontrakt for næste sæson.

I NHL-draften i år er det hotteste danske navn Oliver Bjorkstrand, som spiller for Jannik Hansens første nordamerikanske klub, Portland Winterhawks. Han fylder 18 år i april og har i juniorligaen WHL lavet 43 point (22 mål, 21 assist) i 46 kampe.

Olivers far, Todd Bjorkstrand, fortsætter som sportschef i Herning Blue Fox, selv om han har en klausul i kontrakten, som giver ham mulighed for at skifte til en udenlandsk klub.

Dagens Gossip