Supertrio sender Barcelona i Champions League-finalen

13/05/2015

Barcelona kommer til at udgøre den ene halvdel af årets Champions League-finale.

Det står klart efter tirsdagens returkamp mod Bayern München, selv om Barcelona tabte kampen med 2-3 opgøret. Samlet vinder spanierne nemlig med 5-3 efter 3-0 i den første semifinale onsdag i sidste uge.

I løbet af et kvarter i første halvleg afgjorde Barcelonas sydamerikanske supertrio med Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar reelt den samlede kamp, da treenigheden vendte 0-1 til 2-1.

Inden det havde Bayern Münchens spinkle håb om et mirakel været lidt større, da Medhi Benatia allerede efter syv minutter bragte den tyske storklub foran.

Men så viste den føromtalte supertrio verdensklasse med to mål, hvor opskriften var den samme.

Messi afleverede med henholdsvis foden og hovedet bolden til en dybdeløbende Suarez, og uruguayaneren sendte i begge tilfælde bolden på tværs til Neymar, der usvigelig sikkert hamrede bolden ind bag Manuel Neuer.

Dermed var Bayern München fem mål fra en samlet sejr, og det havde været let at give op i den situation.

Men foran et opbakkende hjemmepublikum kæmpede Josep Guardiolas mandskab for æren. Og æren kunne klubben da også tage med fra kampen efter godt spil den sidste time.

Bayern München fik lukket ned for Barcelonas spil, som ikke længere var sprudlende og offensivt efter de to mål. Man kunne mistænke spanierne for frivilligt at have overladt initiativet til Bayern München.

Publikum måtte dog vente indtil anden halvleg, før en velfortjent udligning blev sat ind.

Robert Lewandowski modtog bolden på kanten af feltet, og med en simpel kropsfinte satte han Javier Mascherano af og hamrede bolden i nettet.

Det var langt fra den eneste gang, at den polske bomber havde forsøgt sig med afslutninger på mål, men det var den eneste gang med succes. I første halvleg brændte Lewandowski blandt andet en gigant-chance, da han fri midt for mål ikke formåede at sparke kuglen i kassen.

Med et kvarter tilbage scorede Thomas Müller kampens sidste mål med et hørt højrebenshug fra kanten af feltet.

Onsdag bliver det afgjort, hvem Barcelona skal møde i finalen, når Real Madrid og Juventus mødes i Spanien. Juventus vandt det første opgør med 2-1.