Supertyfon går i land nær Vietnams hovedstad

Supertyfonen Haiyan, som har kostet adskillige menneskeliv i Filippinerne, er gået i land i Vietnam.

Ifølge den amerikanske flådes vejrstation har den kraftige storm ramt kysten omkring 160 kilometer sydøst for hovedstaden, Hanoi.

Supertyfonen har mistet en del af sin styrke på sin vej fra Filippinerne til Vietnam. Ifølge vejrstationen er der registreret vindstød på 120 kilometer i timen i det sydøstasiatiske land. Uvejret buldrede hen over Filippinerne med vindstød på 315 kilometer i timen.

Myndighederne er dog stadig i højeste alarmberedskab. Flere end 600.000 mennesker er allerede blevet evakueret, og meteorologerne frygter kraftige regnskyl og oversvømmelser i Hanoi.

Uvejret skiftede pludselig kurs søndag, og det førte til yderligere masseevakuering af 52.000 mennesker i de nordlige provinser.

Mange skoler er lukket, og folk fra lavtliggende kystlandsbyer er blevet evakueret til midlertidige tyfon-beskyttelsesrum i områder, der ligger højere oppe.

Tyfonen Haiyan siges at være en af de værste, der nogensinde er buldret ind over land, og det voldsomme vejrsystem ødelagde store områder i Filippinerne.

Over 10.000 mennesker frygtes dræbt, og dødstallet ventes at stige, da myndighederne stadig ikke har fået kontakt til flere af de tyfonramte provinser i øriget.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip