Sur smiley: Snavs og skimmel prægede pizzeria

Et pizzeria i København har fået en bøde på 10.000 kroner af Fødevarestyrelsen, der var på besøg hos Domino's Pizza på Amagerbrogade den 15. oktober.

Ved kontrollen var der adskillige ting at komme efter, viser rapporten fra Fødevarestyrelsen.

Det var galt med hygiejenen. I omklædningsrummet/lager var der et uoverskueligt rod af beskidt vasketøj, nye pizzaæsker og flere genstande, der ikke havde med fødevareproduktion at gøre.

Og så var der beskidt. Langs paneler, i vindueskarme og på gulvene i produktionen, indgang til køleboks, omkring fedtudskiller og rørføring i opvask var det belagt med gammelt snavs og skimmel. Desuden var gulve i både opvask og køleboks beskidte. Det kostede en bøde på 10.000 kroner.

Transportkasserne til virksomhedens knallerter var snavsede indvendigt. Det medførte en ekstra kontrol senere, som pizzeriaet skal betale.

Fødevarestyrelsen bad om at få fremvist et indstikstermometer. Det kendte medarbejderne ikke noget til. Det blev også indskærpet overfor virksomheden ved sidste kontrolbesøg.

Domino's Pizza kunne ikke dokumentere egenkontrol, resultater for egenkontrol eller risikoanalyse.

Fødevarestyrelsen konstaterede også, at kontrolrapporten fra 2. oktober ikke var hængt op ved indgangspartiet. Derimod fandtes en kontrolrapport fra 8. august.

Medarbejderne blev spurgt om de havde gennemført et lovpligtigt hygiejnekursus. Det havde ingen af dem, trods det at de havde været ansat i et år. Det kostede en bøde på 1.500 kroner.

Fødevarestyrelsen vil følge op på fejlene igen. Domino's Pizza fik en sur smiley og en samlet bøde på 11.500 kroner.

Dagens Gossip