Sure kælling: Så hidsig var Bodil

Beredskabsstyrelsen havde sat fem gange så mange mænd på vagt under stormen Bodil, og der blev brug for hver og en. Bodil har indtil videre krævet tre gange så mange indsatser, som stormen i 28. oktober, der senere blev døbt Allan.

Under Allan rykkede beredskabet ud 43 gange, hovedsageligt til væltede træer. Fredag morgen har Bodil krævet over 120 indsatser fra beredskabet, og særligt de høje vandstande giver problemer.

- Vi arbejder i Sønderjylland, Midtjylland, på Sjælland og på Bornholm. Vi har været ude 125 gange indtil videre, og vi får stadig opgaver, der kommer ind, siger souschef hos Nationalt Beredskab i Beredskabsstyrelsen Lars Schou til Ritzau.

- Sidst var vi ude 43 gange, men den her storm har ramt hele landet og har varet i længere tid, så vi kæmper med en forhøjet vandstand, hvor vi blandt andet pumper vand væk fra Rømø og Vikingeskibsmuseet i Roskilde, siger Lars Schou.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er i fare for at blive oversvømmet i løbet af fredagen. Den voldsomme vinterstorm har presset vandstanden i Roskilde Fjord op i et faretruende niveau, og der er risiko for, at vandet stiger to meter over det normale niveau.

Folk fra Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet har siden i nat kæmpet en kamp mod uret for at beskytte museet mod en muligvis ødelæggende oversvømmelse.

Normalt er der 15 mand på vagt i hvert beredskabscenter rundt omkring i landet. Bemandingen var torsdag oppe på 65.

- Nu har vi flere hænder til at gøre det, og så kan vi rykke ud med flere køretøjer samtidig, sagde souschefen før stormen til Ritzau.

Det var kommunernes beredskab, der stod for størstedelen af redningsarbejdet under stormen Allan. Beredskabsstyrelsen rykker først ud, når kommunernes beredskab ikke er tilstrækkeligt til alle de skader, som stormen forårsager.

De forskellige beredskabscentre ligger i Thisted, Herning og Haderslev i Jylland. Der er et enkelt i Næstved og et i Allinge på Bornholm. Der er desuden i anledning af stormen placeret enheder i Odense og på Rømø.

Beredskabet forventer først at være færdigt med arbejdet efter Bodil senere fredag eller lørdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip