Sure over økonomi: Radio24syv ramt af strejke

Journalisterne på den delvist Berlingske-ejede, licensfinansierede Radio 24syv har nedlagt arbejdet, skriver flere medier.

Tillidsmand Rasmus Mark Pedersen siger til fagbladet Journalistens hjemmeside, at medarbejderne føler, at de har været udsat for amatørisme i den økonomiske styring.

- Medarbejderne føler, at ledelsen overhovedet ikke har anet, hvad det har kostet at lave den radio, vi har lavet, selvom man er blevet advaret gentagne gang, siger Rasmus Mark Pedersen til Journalisten.

På grund af økonomiske vanskeligheder har ledelsen ifølge fagbladet opsagt husaftalen med medarbejderforeningen. Det er en slags tillæg til overenskomsten, som regulerer eksempelvis natarbejde.

Og det er blandt andet det, der har gjort medarbejderne vrede. De regner dog med at genoptage arbejdet lørdag morgen.

Radio 24syv gik i luften i efteråret 2011. Radioen sender en lang række magasinprogrammer og nyheder, men som udgangspunkt ikke musik.

Initiativet til radiostationen blev taget af tidligere kulturminister Per Stig Møller (K). Radioen har tilladelse til at drive programvirksomhed i otte år og får i den periode et samlet tilskud på 745,56 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip