Surfer dræbt af haj i Californien

Et fatalt hajangreb har tirsdag kostet en mand livet i Californien, da han blev lemlæstet ved en populær surferstrand på den amerikanske vestkyst.

Surf Beach, der ligger ved flybasen Vandenberg, er nu lukket af med rød-hvide advarselsskilte efter angrebet, som er det andet på to år, der har krævet menneskeliv.

Ifølge BBC er ofret denne gang en 38-årig mandlig surfer. Tv-stationen rapporterer, at en af hans venner svømmede hen for at hjælpe og hive ham op af vandet efter hajangrebet, som fandt sted om morgenen.

Der blev ringet efter en ambulance og ydet livreddende førstehjælp på stedet, men det viste sig forgæves, og han blev erklæret død af redningsfolkene, da de ankom til stedet.

- Det er et bekræftet hajangreb og et bekræftet dødsfald, fortæller talskvinde Melissa Jaramillo fra politiet i havnebyen Santa Barbara.

På den selvsamme strand i Californien blev den unge surfer Lucas Ransom i oktober 2010 angrebet af en stor hvidhaj og døde senere af blodtab. Ifølge en af hans venner, som var vidne til episoden, var hajen mere end fem meter lang.

Hvert år finder der dødelige hajangreb sted på den amerikanske Stillehavskyst ifølge gruppen Shark Research Committee, som dokumenterer hændelserne.

Oftest er det surfere, som bliver angrebet - og oftest er det store, hvide hajer, som angriber, lyder det.

Kilde: Reuters

 

Dagens Gossip