Susanne Bier: Lige nu drikker jeg vin og er glad

Skrevet af admin

07/12/2013

Dagens topnyheder

Det er en meget lykkelig og stolt Susanne Bier, der med sin spillefilm "Den skaldede frisør" netop har vundet prisen for bedste europæiske komedie ved European Film Award i Berlin.

- Lige nu drikker jeg vin og er glad. Jeg synes det er fantastisk at få en europæiske komediepris. Europa, der har været så fantastisk alvorlig og intellektuel, der er jeg bare på toppen – jeg kunne lave en komedie, siger Susanne Bier til Ritzau.

Prisen er endnu en anerkendelse til den succesrige instruktør, der har vist, at hun ikke kun mestrer den alvorlige filmgenrer.

- De andre priser, jeg har vundet, har været for alvorlige film. Den her pris giver fornemmelsen af, at jeg kan nogle forskellige ting, og at Susanne Bier film ikke altid er alvorlige, som man skal bide sig igennem, men gerne må grine, siger Susanne Bier.

Susanne Bier mener, at prisen er et udtryk for, hvor god og dygtig Danmark er til at lave film.

- De, som også var nomineret i den kategori, var store tunge navne. Det er sgu meget godt gået. Det siger endnu engang noget om, at vi kan noget med film i lille Danmark.

- Vi er dygtige til det, siger Susanne Bier.

Spørgsmål: Hvad betyder det for dig rent kommercielt, vil tilbuddene nu strømme ind?

- Jeg synes aldrig, man kan mærke det helt konkret, det er ikke sådan en årsag-virkning, men det akkumulerer en interesse, som måske ikke havde været der før.

- Det genererer altid lidt. Der kommer tilbud, fordi nogle måske ikke lige havde tænkt på en i den sammenhæng, svarer Susanne Bier.

"Den skaldede frisør" er en humoristisk komedie, men over et alvorligt emne som en kræftsygdom.

- Det tror jeg måske vil være noget, som kommer mere og mere. Og det er også nødvendigt, hvis man skal adressere et større publikum, siger Susanne Bier.

Bier er midt i optagelserne til sin næste film, "En chance til", og skal på optagelse igen mandag morgen - og det bliver med champagne i tasken til filmholdet, lover hun.

- "En chance til" er ikke en komedie, den vil ikke have en chance ved næste års europæiske filmprisuddeling, siger hun.

Til gengæld slutter optagelserne hen over sommeren, og filmen får premiere i efteråret 2014.

/ritzau/