Sushiejer står til udvisning på grund af sæsonindtægt

Skrevet af admin

18/05/2016

Dagens topnyheder

En kinesisk familie ser ud til at måtte opgive sin tilværelse i Danmark, efter farens arbejdstilladelse er inddraget, til trods for at han tjener 375.000 årligt. Penge der til dels blev udbetalt som en bonus ud over månedslønnen på 22.000 kroner.

Manden i familien, Wang Zhao, bestyrer en sushirestaurant på øen Fanø, hvor især øens mange turister gør brug af restauranten i sommermånederne.

Men familien trues nu med udvisning, selv om de tjener de 375.000 kroner, det kræves, og derfor umiddelbart lever op til reglerne om arbejdstilladelse i Danmark.

Ifølge Styrelsen for International Rekruttering og Integration skal årsindkomsten være 375.000 kroner og må ikke udbetales som bonus.

Derfor har familien fået afslag på en ansøgning om permanent opholds- og arbejdstilladelse, og Wang Zhao har fået forbud mod at fortsætte sit arbejde på den sushirestaurant, som han har været bestyrer af siden 2013.

Wang Zhao har anket afslaget, men får han ikke medhold i sin anke, står han til at blive udvist til september, når hans arbejdstilladelse udløber.

En beslutning som Fanøs borgmester finder helt rigid.

- Det er dybt besynderligt og fuldstændig ulogisk, siger Fanøs borgmester Erik Nørreby (V).

Derfor appellerer Erik Nørreby til, at man ændrer reglerne, så de også tilgodeser de indvandrere, der gør sig forhåbninger om at tjene deres penge i turistbranchen.

- I en række tilfælde har vi faktisk brug for udlændinge, der er specialister. Vi havde en tilsvarende sag sidste år, hvor vi ikke kunne få en amerikansk brygger til Fanø, siger han.

Wang Zhao har boet i Danmark i ni år og lever med sin kone og et lille barn, der er født i Danmark.

/ritzau/