Suveræn Bolt vandt i Oslo

Ved Diamond League-stævnet på Bislett Stadion i Norges hovedstad, Oslo, sikrede den 26-årige jamaicanske sprinter, der i foråret har været en del skadesplaget, sig en suveræn førsteplads i 200 meter-løbet.

Hermed revancherede han sig for sidste uges nedtur ved et tilsvarende stævne i Rom, hvor han i 100 meter-finalen blev henvist til andenpladsen efter amerikaneren Justin Gatlin.

Løbet i Oslo fik en dramatisk optakt, da hollænderen Churandy Martina blev diskvalificeret for at tyvstarte. Usain Bolt lod sig dog ikke distrahere, og satte efterfølgende ny banerekord i tiden 19,79 sekunder. - Jeg er meget tilfreds med min indsats. Det var et veldisponeret løb. Jeg har været meget glad for at være med her i Oslo. Atmosfæren her er fantastisk, sagde Usain Bolt til norsk tv efter løbet.

Usain Bolts optakt til løbet i Oslo havde ellers budt på en stor skuffelse. 

Til overraskelse for mange blev han nemlig forbigået, da uddelingen af wildcards til VM om to måneder i Moskva blev foretaget, selvom han rent faktisk havde kvalificeret sig via sidste års samlede Diamond League-sejr. I stedet fik verdensmesteren Yohan Blake den attraktive plads.

- Vi har besluttet, at i sager, hvor Jamaica både har Diamond League-vinderen og verdensmesteren, dér får sidstnævnte wildcardet, siger direktøren for det jamaicanske atletikforbund Warren Blake ifølge nyhedsbureauet Reuters. Usain Bolt har dog stadig chancen for at komme til VM i 100 meter. Det kræver, at han kommer helskindet gennem de kommende kvalifikations-konkurrencer.

Der var også dansk deltagelse i Oslo.

Således fik 400 meter-løberen Nick Ekelund-Arenander sin Diamond League-debut.

Nogen stor succes var det dog langt fra:

Blandt de otte finaledeltagere endte han på syvendepladsen - halvandet sekund efter vinderen Youssef Ahmed Masrahi fra Saudi Arabien.

Dagens Gossip