Suveræn Contador henter fjerde sejr i Baskerlandet

09/04/2016

Alberto Contador (Tinkoff) viste storform, da han lørdag vandt sidste etape og tog den samlede sejr i Baskerlandet Rundt.

Løbet sluttede med en enkeltstart i og omkring Eibar, der bød på 16,5 kilometers prøvelser i regn og kuperet terræn i etapeløbet, der er en hård og bjergrig prøvelse for de store navne, inden det senere går løs i årets helt store løb.

Inden sidstedagen førte Sergio Henao (Team Sky) i den samlede stilling, og der var lagt op til en afgørelse mellem de ryttere, der lå øverst placeret samlet inden lørdagen.

Den gjorde det til et slag mellem Henao, Contador, Thibaut Pinot (FDJ), Joaquin Rodríguez (Katusha), Samuel Sánchez (BMC) og Nairo Quintana (Movistar).

Sergio Henao havde før enkeltstarten seks sekunder ned til Alberto Contador.

Adam Yates (Orica Greenedge) havde bedste tid med 30 minutter og 6 sekunder, da favoritterne i det samlede klassement gjorde klar.

Nairo Quintana (Movistar) var 38 sekunder efter Sergio Henao samlet, men den lille colombianer strøg afsted. Quintana valgte dog at skifte landevejscyklen ud med en enkeltstartscykel efter nedkørslen på etapen, hvilket ingen andre gjorde.

Alberto Contador viste dog endnu større styrke, og spanieren gav den gas og havde på toppen af etapens stigning et forspring til Quintana på 23 sekunder.

Derfor valgte Contador at køre sikkert, og han kom i mål i bedste tid med 29 minutter og 13 sekunder - fem sekunder hurtigere på dagen end Quintana og 18 sekunder hurtigere end Henao, der måtte se sig besejret på sidstedagen.

Sergio Henao sluttede samlet på andenpladsen 12 sekunder efter Contador, mens Quintana sluttede på tredjepladsen sammenlagt.

Alberto Contador vandt senest Baskerlandet Rundt i 2014, og han har vundet løbet fire gange i alt.