Suveræne Bayern stikker HSV endnu en lussing

14/02/2015

I 1980'erne var kampene mellem Bayern München og Hamburger SV det store slagnummer i tysk fodbold, hvor nord-syd-derbyet ofte var en direkte duel om mesterskabet.

I dag er den gamle klassiker en skygge af sig selv, og duellerne mellem de gamle storklubber har udviklet sig til det, man i skolegården ville kalde "feje hold".

Bayern München har gjort HSV-prygl til en årligt tilbagevendende begivenhed, og seneste kapitel i den ensformige fortælling blev skrevet lørdag eftermiddag, da de modløse hamburgere blev smadret med 8-0 på Allianz Arena.

Resultatet føjer sig ind i rækken af ydmygelser for nordtyskerne i de senere år, hvor holdet har tabt med 2-9, 0-6 og to gange 0-5 mod rivalerne.

Hamburg-træner Josef Zinnbauer havde sat sit hold op i en offensiv opstilling, som alt efter temperament kan kaldes modig eller naiv, men de gode intentioner holdt kun i 20 minutter.

Venstrebacken Marcos Ronny fik lappen på et indlæg fra Rafinha, og så kunne Thomas Müller indlede målfesten fra straffesparkspletten.

Mario Götze sparkede kort efter en returbold fra HSV-keeper Jaroslav Drobny op i nettaget, og dermed var den kamp reelt allerede afgjort.

Specielt anden halvleg blev en pinlig affære for gæsterne, der helt havde tabt humøret og modstandskraften og lukkede tre mål ind i de første 10 minutter.

I syndfloden af mål bemærkede man, at Robert Lewandowski endelig fik brudt sin måltørke, da han trillede bolden ind til 6-0, og at Franck Ribery fik scoret få minutter efter, at han kom på banen til sin forårsdebut.

Med storsejren fortsætter Bayern München sin march mod mesterskabet og kan samtidig glæde sig over at have sparet på kræfterne inden tirsdagens 1/8-finale i Champions League mod Shakhtar Donetsk.

Hamburger SV har på rækkens 12.-plads fortsat lidt luft ned til nedrykningszonen.

Bayerns nærmeste forfølger, VfL Wolfsburg, fortsætter de flotte takter efter vinterpausen. Lørdag eftermiddag vandt holdet i en målfest med 5-4 på udebane over Bayer Leverkusen.

Nicklas Bendtner kom ikke på banen, og det fortryder træner Dieter Hecking nok ikke. Bendtners direkte konkurrent til pladsen som spydspids, Bas Dost, lavede nemlig fire af Wolfsburgs mål - blandt andet sejrsmålet tre minutter inde i overtiden.

Wolfsburg har dog fortsat otte point op til Bayern.