Suveræne Norge knuser Holland og tager tredje VM-titel

Skrevet af admin

20/12/2015

Dagens topnyheder

Norge sidder tungt og solidt på tronen i international kvindehåndbold.

Nordmændene vandt søndag verdensmesterskabet for tredje gang med en knusende overlegen finalesejr på 31-23 over et overmatchet hollandsk hold, der allerede ved pausen var uopretteligt bagud.

Det betyder, at Norge lige nu sidder på alle tre titler, VM, EM og OL, og efter opvisningen i Boxen i Herning er der ingen grund til at betvivle, at det er et retvisende billede.

Finalen udviklede sig nemlig hurtigt til en norsk fest både på gulvet og på tribunerne, hvor tusindvis af tilrejsende nordmænd havde en stor dag.

Holland havde haft en forholdsvis let vej til finalen, og derfor var det på forhånd svært at bedømme, hvor stærkt et hold, opkomlingene rådede over.

Det er fortsat et åbent spørgsmål, for hollænderne kan utvivlsomt spille bedre, end det de viste i slutkampen.

De hollandske stjernespillere var fra start helt ved siden af sig selv i karrierens største kamp, og første halvleg udviklede sig til lidt af en ydmygelse.

Estevana Polman bragte ellers hollænderne foran 1-0, men derfra gik det kun ned ad bakke for hende og holdet.

Team Esbjerg-spilleren tabte hovedet mod slutningen af halvlegen og ville tilsyneladende egenhændigt vende slaget. Hun afsluttede for svagt, for hurtigt og for meget mod Kari Aalvik Grimsbø i Norges mål.

Heller ikke Nycke Groot eller målvogterprofilen Tess Wester kunne finde melodien, og så kværnede Norge ellers de stakkels hollændere ned med nådesløst tempospil.

Det stod 20-9 ved pausen, og da lignede det et totalkollaps for et hollandsk hold, der ellers har været et frisk pust i turneringen.

Derfor var der da også mange neutrale tilskuere, der glædede sig, da hollænderne lavede fire mål på stribe i starten af anden halvleg, og Polman endelig fik indstillet sin kanon.

Det skabte ingen spænding, men det reddede lidt af æren og underholdningen efter pausen, hvor det norske hold forståeligt nok havde svært ved at holde dampen oppe.

Holland nåede op på 21-26, men tabte pusten igen i slutfasen, hvor en norsk slutspurt understregede forskellen på de to hold.

Efter VM-titlerne i 1999 og 2011 kan Norge dermed for tredje gang kalde sig verdensmester i kvindehåndbold. Den ære beholder de i to år indtil VM i 2017, der foregår i Tyskland.

/ritzau/