Suveræne Patriots øjner den perfekte sæson

Det var kun få sekunder fra at gå galt for New England Patriots i den seneste spillerunde. Bagud med to point var det op til holdets stjernekicker Stephen Gostkowski at sparke sejren i hus mod New York Giants - og ligaens bedst betalte kicker svigtede ikke.

Gostkowski sendte et langt field goal mellem stængerne, og Patriots kunne dermed tage fra New York med sin niende sejr ud af ni mulige i den igangværende sæson i NFL-ligaen.

I denne spillerunde fortsætter Patriots turen mod den perfekte sæson - en sæson helt uden nederlag. Det sker, når divisionsrivalerne fra Buffalo Bills natten til tirsdag gæster Patriots på Gillette Stadium syd for Boston.

Ifølge Anders Rune Jansen, der kommenterer amerikansk fodbold hos Viasat, er der dog stadig lang vej til den perfekte sæson for Patriots.

- Jeg tror, det bliver rigtig svært for dem at vinde alle kampe. De har selvfølgelig en mulighed, men det er overvejende usandsynligt. Men når det så er sagt, så er Patriots på så højt et niveau, at det også godt kan lade sig gøre, siger han.

I NFL spiller hvert hold 16 kampe, inden slutspillet går i gang. Med den seneste sejr sikrede Patriots sig for 15. sæson i træk en sæson med flere vundne kampe end tabte. Og den massive succes skyldes især en ganske særlig duo.

Den 38-årige stjernequarterback Tom Brady har sammen med træner Bill Belichick nemlig været de to helt bærende kræfter i Patriots' regeringstid, hvor det er blevet til fire mesterskaber.

Og selvom Brady er kommet op i alderen, er han måske bedre end nogensinde, siger Anders Rune Jansen.

- Brady spiller fuldstændig vildt. Han spiller måske det bedste football i sin karriere, og det siger jo ikke så lidt.

Tallene bakker op om den udmelding. Brady har i sæsonens første kampe kastet for 3043 yards, 24 touchdowns og sølle tre interceptions.

Patriots er ikke det eneste hold i ligaen, der fortsat er ubesejret. Carolina Panthers med den spektakulære quarterback Cam Newton i spidsen har heller ikke indkasseret et nederlag endnu.

Og det tyder på, at de to dygtige quarterbacks er årsagen til, at Patriots og Panthers er de eneste hold uden nederlag.

I hvert fald mener Anders Rune Jansen, at Brady og Newton er kandidaterne til NFL's prestigefyldte MVP-titel, der gives efter hver sæson til ligaens mest værdifulde spiller.

- Det står mellem Brady og Newton. Det kan jo stadig nå at ændre sig, men jeg synes, at de to har været exceptionelle. Så for mig er det de to, der er i spil til den pris.

Med Patriots og Panthers i storform kan der være lagt op til en gentagelse af 2003-sæsonens Super Bowl. Her mødtes de to mandskaber i en kamp, som Patriots vandt i de døende sekunder.

I 2007-sæsonen formåede Patriots at vinde alle 16 kampe i den regulære sæson og var tæt på at lave den perfekte sæson. Men missionen kiksede til allersidst, da holdet tabte til New York Giants i Super Bowl.

Dermed er Miami Dolphins-holdet fra 1972 fortsat det eneste hold, der er gået gennem en hel sæson uden nederlag. Der blev dog kun spillet 14 kampe i den regulære sæson, da Dolphins opnåede sin perfekte sæson.

/ritzau/

Dagens Gossip