Svækkede tyskere vil stoppe franske værter

Det bliver et svækket tysk fodboldmandskab, som skal forsøge at sætte en stopper for de franske EM-værter i torsdagens semifinale i Marseille.

Hele tre tyske stamspillere er ukampdygtige. Det drejer sig om stopperen Mats Hummels, midtbanespilleren Sami Khedira og angriberen Mario Gomez. Hummels er i karantæne, mens Khedira og Gomez er ramt af skader.

Derfor skal landstræner Joachim Löw finde nogle reservespillere på den næstbedste hylde i truppen.

Frankrig kan omvendt stille i stærkeste formation med Adil Rami og N'Golo Kante tilbage fra karantæneboksen, og holdet fik samtidig et rygstød med søndagens 5-2-sejr over Island i kvartfinalen.

Tyskland, som i kvartfinalen slog Italien efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, kan tænke tilbage på mindet fra VM-semifinalen for to år siden i Brasilien.

Her vandt tyskerne en storsejr på 7-1 over de brasilianske værter, og Löw sammenligner situationen for to år siden med torsdagens storopgør mod Frankrig.

- Flertallet af tilskuerne på stadion vil holde med Frankrig. Landet er nu fyldt med eufori og energi. Det er fedt, når det er på denne måde.

- I Brasilien var det præcis det samme. Der var 200 millioner bag brasilianerne, men vi håndterede det godt, lyder det beskedent fra den tyske landstræner.

Han advarer dog mod den sprudlende franske offensiv med Olivier Giroud, Dimitri Payet og Antoine Griezmann, som viste skræmmende styrke med samlet fire scoringer mod Island.

- Frankrig har tanket meget selvtillid efter sejren over Island. Men de ved, at vi - på trods af vores situation i truppen - kan gøre det.

- Frankrig er sværere at forudsige end Italien, fordi holdet er mere fleksibelt. Frankrig havde lidt problemer med at komme godt ind i turneringen.

- Men de vil få nærmest fanatisk støtte i Marseille, og de råder over formstærke angribere som Giroud, Griezmann og Payet. Jeg har hele tiden sagt, at de er blandt favoritterne til titlen. Jeg elsker kampe som disse, siger Löw.

Kampen spilles torsdag klokken 21.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip