Svækket Team Esbjerg-hold vil spille sin chance

Team Esbjergs håndboldkvinder kommer onsdag aften på en svær opgave i årets sidste ligakamp, når de møder Team Tvis Holstebro. Team Esbjergs seneste sejr over Team Tvis Holstebro ligger tre år tilbage.

Cheftræner Lars Frederiksen tror dog på mulighederne:

- Vi er klar til at tage kampen op og tror på, at vi kan fravriste Team Tvis sejren, selv om vi er uden et par vigtige spillere. Det kræver dog, at vi får vores defensiv bedre op at stå end i den seneste kamp mod Skive, og at alle rammer et godt niveau, siger Lars Frederiksen.

Team Esbjerg må fortsat undvære målmand Kari Aalvik Grimsbø med en forstrækning og Rikke Zachariassen med eftervirkningerne af en hjernerystelse. Derimod vender Estavana Polman tilbage i mindre doser efter sin knæskade. Hun har løbet og styrketrænet, men ikke haft en håndbold meget i hånden i de seneste tre uger, og derfor skal hendes indsats doseres.

Team Tvis mistede inden denne sæson højrebacken Louise Burgaard til Viborg HK, men fik til gengæld norske Ida Alstad til bagkæden. Holdets offensive styrke ligger fortsat i det indarbejdede spil mellem bagkæden og Mette Gravholt på stregen. Hun er atter topscorer fulgt af den vævre landsholdsplaymaker, Kristina Kristiansen, der deler pladsen med Team Esbjergs Lotte Grigel, når Danmark spiller.

Lars Frederiksen vurderer, at Team Esbjerg med 12 point i otte kampe pointmæssigt har levet op til forventningerne i efterårets kampe. Men han ærgrer sig fortsat over nederlaget til Randers HK, hvor holdet førte med fem mål, da Rikke Zachariassen kort ind i anden halvleg måtte forlade kampen efter sin tredje udvisning.

Ærgrelsen er ikke mindre over kollapset i Skive-kampen:

- Når vi har været fuldtallige, har vi kunnet klare os mod alle. Hvis vi skal nå målet om en semifinaleplads, skal vi have alle spillere til rådighed, og jeg håber, at vi vender tilbage i en styrket udgave efter nytår, fortæller Lars Frederiksen.

Team Esbjerg-truppen kører umiddelbart efter kampen i Holstebro til Billund Lufthavn for at sætte kursen mod Serbien til de to EHF Cup-kampe mod WHC Radnicki Kragujevac i weekenden.

Dagens Gossip