Svært at finde arbejde efter dagpengestop

Af de godt 18.000, der mistede dagpengene fra januar til maj, var det færre end hver tiende – 8,9 procent der fandt et ordinært arbejde umiddelbart efter.

Og det ser heller ikke ud til, at de får lettere ved at bide sig fast på arbejdsmarkedet, når der er gået noget tid.

Af de 5.072, der mistede dagpengene i januar, var kun 5,9 procent lønmodtagere efter fire måneder.

Det samme mønster viser sig hos dem, der faldt ud i månederne efter, og det er skuffende, mener Verner Sand Kirk, direktør for landets a-kasser i AK-Samvirke.

»Som tallene står, ser det desværre ud til, at folk hænger fast, og nærmest er ekskluderet fra arbejdsmarkedet,« siger han til avisen.

Udviklingen overrasker cheføkonom hos tænketanken Kraka Andreas Højbjerre.

»Umiddelbart er det ikke et godt tegn. Man kunne have håbet på, at en større andel af gruppen gradvist ville få en stærkere tilknytning til arbejdsmarkedet,« siger han.

Tallene er et udtryk for, at folk, der ikke længere får dagpenge, heller ikke har en a-kasse i ryggen til at hjælpe med jobsøgningen, mener Enhedslistens ordfører Christian Juhl (Ø).

»Det er chokerende, at så få får bidt sig fast, men det viser faren ved at lade så mange falde ud af dagpengene,« siger han.

Christian Juhl opfordrer endnu engang regeringen til at lempe dagpengereglerne, og Enhedslisten overvejer at gøre flere offentlige job til ét af hovedkravene til finanslovsforhandlingerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip