Svan stoler på Landin i fløjkrig mod Kroatien

De danske spillere og landstræner Ulrik Wilbek udtrykker stor respekt for hele det kroatiske mandskab inden semifinalen i aften.

Ikke mindst for kroatiens dygtige fløje, der har scoret mere end 70 mål indtil videre ved håndbold-EM. Wilbek bemærker, at det ikke kun er i en fantastisk kontrafase og på straffekast, kroaternes fløjspillere scorer mål.

- De laver mange mål også i det organiserede angrebsspil, siger Wilbek.

De danske fløje står således overfor en vanskelig opgave i forsvaret. Fløjene skal stækkes, men Lasse Svan Hansen advarer mod at ændre for meget. Han stoler på, at målmand Niklas Landin - og måske Jannick Green - vinder krigen mod fløjene.

- Hver gang, vi laver en fejl, bliver vi straffet, og de er utroligt scoringssikre fra fløjen. Men vi har tidligere set, at vores målmænd plejer at have godt fat i deres fløje i det etablerede angrebsspil.

- Vi skal arbejde med dem, som vi gjorde mod Spanien. Masser af løbearbejde og hurtigt hjem, så vi kan få neutraliseret deres førstebølge kontra. Kan vi gøre det, så er vi et skridt foran, siger højrefløjen.

Nervøs er han ikke. Danmark har spillet fint hidtil, men han er opmærksom på, at kroaterne bruger fløjene mere end de tidligere modstandere ved EM.

- Vi skal være klar på, at bolden kommer bredt i banen. Men man skal også passe på med at lave for mange ændringer. Det, vi har gjort indtil videre, har fungeret. Og vi har fået lukket ned for de gode fløje. Det tror jeg, vi kan gøre igen, siger han.

Kollegaen i den anden side - Anders Eggert - stemmer i. Kroatiens fløje er krævende at stå over for.

- De har aggressive fløje, de spiller mand-mand, og Ivan Cupic (kroatisk højrefløj, red.) går på alt. Jeg skal være vågen på det hele, siger den danske venstrefløj.

Eggert mener, at den danske og den kroatiske kontrafase minder meget om hinanden. Der er styr på det.

Kampen fløjtes i gang klokken 21.

/ritzau/

Dagens Gossip