Svar på disse seks spørgsmål før I flytter sammen

Nyhedsmediet iVillage.com har talt med Reef Karim, psykiater og parterapeut, samt Wendy Walsh, der er psykoterapeut, og de to terapeuter forklarer her, hvilke aspekter du bør tage højde for, og hvilke spørgsmål du bør stille dig selv, inden du tager beslutningen om at flytte sammen med din kæreste.

Terapeuternes seks bedste råd før I flytter sammen:

1) Flytter I sammen, fordi det er praktisk?

Når I flytter sammen, så bør det være meget andet end pengene, der er motivationsfaktoren. Spørg dig selv, og svar ærligt på, om du har lyst til at være sammen med din kæreste dag ud og dag ind, fordi I er så forelskede. Og om du føler, at det er gensidigt.

Hvis det udelukkende er af praktiske årsager, at I gerne vil flytte sammen, så er det nok en god idé at udskyde det lidt.

2) Hvordan ser du jeres forhold i fremtiden?

Forestiller du dig, at din kæreste er ham, du skal leve med fremover? Ønsker du, at I skal blive gift inden længe? Find ud af, hvad du selv ønsker for jeres forhold, og tjek med din kæreste, om han har det på samme måde.

Hvis der er uoverensstemmelser, eller du selv er usikker, så hold igen med at flytte sammen. Det vil ikke være godt for jer at forsøge at forcere jeres forhold.

Måske er du/I nødt til at give det lidt mere tid, før I tager beslutningen om en fælles husholdning.

Sarah Zobel og Burhan G. er netop flyttet sammen. Se, hvad de har givet for lejligheden, på BilledBladet.dk

3) Hvordan skal I klare finanserne?

Det er for mange en romantisk dræber at begynde at tale om økonomi i forbindelse med en sammenflytning. Ikke desto mindre er det typisk det, par skændes om, når de først bor sammen.

Eller i hvert fald kan det let skabe gnidninger, især hvis den ene har eller bruger flere penge end den anden. Så tag samtalen, lav et Excel-ark og se, hvordan I skal klare det økonomiske, når I først bor under samme tag.

Vær opmærksom på, at du sikrer dig selv bedst, hvis du er helt klar over, hvordan din kærestes økonomiske situation ser ud. Det gælder både, hvad han har af overskud, men især hvad han har af gæld.

4) Er du klar til at kende flere sider af din kæreste?

Når I flytter sammen, vil I også komme til at kende flere sider af hinandens personligheder. Og det gælder både de gode og de mindre klædelige af slagsen.

Det bliver sværere at holde vaner skjult for hinanden, og I vil sikkert også komme til at gå hinanden på nerverne, ligesom der er en masse praktiske ting, I skal få til at fungere.

Det kan være smukt, men det kan også give anledning til store konflikter.

Gør dig klart, om det er noget, du har lyst til på nuværende tidspunkt, før I rykker under samme tag.

5) Er du klar til at opgive din alene-tid?

Din kæreste er der måske, når du kommer hjem fra job, og han er der, når du skal slappe af om aftenen.

Du ejer ikke længere dit tv alene, og der skal også tages hensyn til hans madvaner, når I skal have noget at spise. Er du klar til kompromis-tv og at skulle dele stue med kæresten, mens du ordner negle eller har besøg af veninderne?

Spørg dig selv, og svar ærligt, for det vil uvægerligt være konsekvensen af at flytte sammen.

Test dig selv: Hvor sundt er jeres parforhold. Tag testen på oestrogen.dk

6) Er du klar til at acceptere tingenes tilstand?

I har måske allerede lagt en plan for, hvem der skal stå for hvad, og hvor meget I hver især må tage ud med vennerne eller til sport.

Men tingene følger sjældent en plan, og det kræver en større grad af overbærenhed, når I først bor sammen. Er du parat til at give din kæreste plads og gå på kompromis med dine egne krav og din egen lyst?

Det er nemlig nødvendigt, at du ikke holder på altid at få ret, hvis I skal kunne holde ud at bo sammen på sigt.

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip