Svar skyldig

Siden har cykelsporten været underlagt både tømmermandsplaget bondeanger, selvransagelse og hovedrengøring i både stab og ryttere.

Men ikke alle steder er man gået lige grundigt til værks.

Og det er ikke bare Bjarne Riis, som måske frygter at skulle stå til regnskab for en påstand om at have medvirket til det biokemiske våbenkapløb. Også hos flere af konkurrenterne kan man levere stof til det store fortryder-album.

Den suspekte læge

Spanieren José Ibarguren har virket i cykelsporten siden 1990’ernes EPO-orgie og flere gange været impliceret i dopingundersøgelser. I 1999 blev han nævnt af den tidligere Festina soigneur Willy Voet som leverandør af tung doping til ryttere på belgiske Lotto, hvor han angiveligt assisterede villigt fra apotekerhylden. Siden har José ’Taus Ibarguren arbejdet for blandt andre Euskaltel og Saunier-Duval. Begge steder med en grim liste af dopingsager i kølvandet. I dag er han hos QuickStep. Underligt nok.

Armstrongs benhårde buddy

Det har overrasket de fleste, at det russiske storhold Katushas magtfulde manager, Viatcheslav Ekimov (foto), ikke i samme grad som flere af sine eks-kolleger er fedtet ind i den 1.000 sider tunge USADA rapport. For faktum er, at OL-guldvinderen fra Athen 2004 var en af Lance Armstrongs nærmest betroede. ’Eki blev hentet til US Postal, da texaneren returnerede fra sin kræftsygdom, og var med til at vinde seks af de syv Tour de France, Armstrong tromlede i hus med et hold krudtet til drøbelen. Ekimov sagde i februar, at han ikke ville udtale sig i sagen: ’Hvorfor kigger medierne altid efter det beskidte i cykelsport?’, spurgte Ekimov Velonews. Den engang så overdrevent elegante russer er muligvis selv en del af svaret.

Vildmanden Vino

Pålidelige kilder vil vide, at Alexandre Vinokourov (foto) elsker en god gang bjørnejagt hjemme i Kasakhstan. Det får Astanas manager måske bedre tid til nu, end da han kørte hurtigst på cykel. Vinokourov nåede lige akkurat at trække stikket som aktiv efter sidste års OL-guld ved landevejsløbet i London, inden USADA-rapporten ramte. Og det var ikke rar læsning for ’Vino, der blev fremhævet som storkunde hos den italienske turbo-læge Michele Ferrari. Vinokourov overførte femcifrede beløb i dollar til en hemmelig konto i Schweiz og har i det hele taget et omfattende synderegister alt i alt. Taget for bloddoping i Tour de France 2007 og generelt en særdeles suspekt personage. Nu chef for danske Jakob Fuglsang.

Grøn er håbets farve

Australske Greenedge-Orica har brugt mange måneder på at lave en tilbundsgående rapport med afhøringer af flere ansatte. Først blev den tidligere Armstrong-rytter Matt White gået på grund af sin indblanding i USADA-rapporten. Derefter rettede fokus sig naturligt mod den tidligere Festina-rytter Neil Stephens, som godt kunne huske at have modtaget indsprøjtninger, men påberåbte sig sin uskyld, fordi han troede, der var tale om vitaminer. Rapporten har anbefalet at genindsætte Matt White, og fint nok. Men Neil Stephens skylder vel at forklare, hvordan man kan være så dum og naiv?

Blanco uden check

Det tidligere Rabobank-hold, som nu kører under navnet Blanco, har virkelig været i gang med den oprydning, Michael Rasmussen uforvarende var med til at sparke i gang i 2007. Det betød afsked med ledende sportsdirektør Erik Breukink. Tidligere topryttere som Rolf Sørensen og Michael Boogerd krøb til korset i vinter efter stoiske benægtelser igennem mere end ti år. Eks-kollega og sportsdirektør Erik Dekker nægter desuagtet at have plejet omgang med potente fy-fy stoffer. Manden, der vandt tre etaper i Tour de France 2000, den ene efter et 200 km langt og svimlende udbrud med Kelme-krudtaben Santiago Botero, kender formentlig de teutoniske kræfters magiske kilde. Vi hører gerne nærmere...

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip