Svennis afviser Campbells racismeanklage

Den tidligere engelske landstræner Sven Göran Eriksson benægter, at der i hans regeringsperiode blev skævet til spillernes hudfarve, når der skulle vælges landsholdsanfører.

I sin kommende selvbiografi påstår den tidligere Tottenham- og Arsenal-spiller Sol Campbell, at hvis han havde været hvid, havde han været anfører for det engelske fodboldlandshold i en lang årrække.

- Den tanke er ikke en mulighed. Ikke i mine år, siger svenske Sven Göran Eriksson, der havde Sol Campbell som fast mand på landsholdet i perioden 2001-2006.

- Som I ved fra min allerførste kamp som landstræner, havde jeg David Beckham som anfører, og der var aldrig nogensinde diskussion på holdet eller i fodboldforbundet om anføreren.

I selvbiografien skriver Sol Campbell følgende:

- Jeg har spurgt mig selv mange gange, hvorfor jeg ikke blev det. Det samme svar bliver ved at dukke op. Det var min hudfarve.

39-årige Sol Campbell nåede at bære anførerbindet tre gange i sin karriere: to gange i 1998, venskabskampe mod Belgien og Tjekkiet under manager Glenn Hoddle, og en enkelt gang med Sven Göran Eriksson som manager i 2005.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip