Svensk domstol vil sende storhacker til Danmark

Ifølge Computerworld har byretten i Stockholm-forstaden Nacka besluttet, at den danske arrestordre skal følges, og dermed vil Gottfrid Svartholm Warg blive overgivet til dansk politi inden for fem dage. Afgørelsen om udleveringen kan dog ankes til en højere instans.

Den 28-årige hacker, der er medstifter af den omstridte fildelingstjeneste The Pirate Bay, er mistænkt af dansk politi for at have været med til at downloade oplysninger fra politiets kørekortregister, herunder CPR-numre, oplysninger om efterlyste personer i Schengen-registrene samt 10.000 tjenestemænds password og email-konti.

Tyveriet af de fortrolige oplysninger stod angiveligt på fra april til august 2012, men de danske myndigheder blev først opmærksomme på sagen i januar i år, hvor svensk politi henvendte sig med oplysninger om en lignende sag i Sverige. Her står Gottfrid Svartholm Warg sammen med tre andre svenskere er tiltalt for flere store hackerangreb og for groft bedrageri mod flere svenske myndigheder.

Foruden Gottfrid Svartholm Warg er en yngre dansk mand anholdt i sagen. Han nægter sig skyldig, men blev tidligere på måneden varetægtsfængslet i fire uger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip