Svensk driblekonge er færdig med fodbold

Skrevet af admin

11/02/2015

Dagens topnyheder

Christian Wilhelmsson med kælenavnet "Chippen" er færdig med at sine mange dribleture på fodboldbanen.

Den 35-årige svensker har annonceret, at han indstiller sin karriere, der måske aldrig ramte de højder, som talentet rakte til.

Wilhelmsson nåede at spille 79 landskampe for Sverige, og på klubplan repræsenterede han blandt andre Anderlecht, Deportivo La Coruña, AS Roma og LA Galaxy, inden han sidste år spillede for Mjällby i Allsvenskan.

Blandt de bedste minder er en landskamp mod Danmark ved EM i Portugal for 11 år siden.

- Oh, der er så mange. Der var kampen mod Paraguay ved VM i 2006 på grund af den fantastiske stemning, og så var der også opgøret mod Danmark ved EM i 2004, hvor jeg var med i Mattias Jonsons 2-2-mål. Det er et stærkt minde, siger Wilhelmsson til fotbollskanalen.se.

Det uafgjorte resultat mellem Danmark og Sverige betød, at de to lande avancerede til kvartfinalerne på bekostning af Italien.

Derudover nævner den nu pensionerede dribler en række højdepunkter fra klubkarrieren, hvor han sammen med Roma og Deportivo var med til at slå Manchester United, FC Barcelona og Real Madrid.

Desuden er han stolt over en enkelt gang at være kåret til månedens spiller i spansk fodbold.

Christian Wilhelmsson regner i fremtiden med at drive en agentvirksomhed med fokus på Mellemøsten, hvor han nåede at spille i en årrække for Al-Hilal FC i Saudi-Arabien og Baniyas i De Forenede Arabiske Emirater.

/ritzau/