Svensk hestemagasin i modvind over nøgenbillede

Folkene bag det svenske hestemagasin Equipage havde næppe forudset, at et fotografi af en kvinde og hest ville få hundredvis af facebookbrugere til at stejle.

I mandags lagde Equipage et billede af en nøgen kvinde med en hest op på bladets facebookside, og siden er det blevet til over 16.000 likes.

Det er dog ikke alle, der synes godt om motivet af den nøgne kvindekrop og brune hest. Kritikere tolker nemlig billedet som sexistisk.

-Fortolkningen ligger i beskuerens øjne, og det er ikke os, der seksualiserer kvinder. Hvad er der galt med at vise en nøgen kvindekrop, spørger chefredatør Camilla McCarthy til Expressen.

Hestemagasinet lagde fotografiet op på nettet i et forsøg på at gøre opmærksom på, at for mange bilister kører for stærkt forbi heste på vejene.

Læs også: Vred bruger på Facebook: En kvindes numse er sexistisk, men det her billede er helt okay?

Men nu diskuterer broderfolket altså selve fotografiet af den næsten helt afklædte kvinde (hun har ridestøvler på) og hesten, der begge er fotograferet bagfra.

- Ærgerligt opslag og billede, som I har lagt op. Ikke kun sexistisk, men også usmageligt. Håber I fjerner det, lyder det i én af de omkring 700 negative kommentarer.

Kritikken får dog ikke det hesteglade blad til at fjerne synet af de bare numser (hesten er også nøgen), da Equipage har udtalt, at de ikke vil fjerne det famøse krikke-foto. 

Billedet kan ses her: 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Tack Louise för tipset! Vi instämmer med att detta verkligen borde få drulliga bilister att sakta in för hästar i vägkanten. :)

Posted by Equipage on 20. juli 2015

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip